KILLUKE KERESEST: Neli mees- ja kaks naisballetiartisti vahetavad etenduse jooksul rolle. Iga tantsija esindab mingit killukest Keresest. Kes aristokraatlikku sõbralikkust, kes kunstilist ülevust, kes uljust ja loomingulisust, kes intelligentsust ja viisakust, kes kodu- ja perekonna armastust. Foto: Tina Bychkova
Inimesed
4. märts 2019, 09:11

VIDEO | Viimane võimalus! Teet Kase unikaalne balletilavastus „Keres“ etendub veel ühel korral

Kõigil, kel jäi nägemata palju kõmu tekitanud Eesti juubeliaastaks loodud balletilavastus „Keres“, siis nüüd on see võimalik. Viimane etendus on 4. märtsil Alexela kontserdimajas.
 

Teet Kase lavastuse keskmes on eesti male suurkuju Paul Keres, kellel on maailma maleareenil väärikas positsioon ja kes on nautinud lausa rahvuskangelase oreooli, aga on kandnud oma õlul ka kogu rahva ja riigi traagikat. Lavastuses teevad kaasa Estonia teatri balletiartistid, YXUS Ensemble muusikud ja täiskoosseisus Eesti filharmoonia kammerkoor.

„Kerese“ lavastaja-koreograaf on Teet Kask, heliloojad Timo Steiner ja Sander Mölder, kunstnik arhitekt Ülar Mark, muusikajuht Kaspars Putniņš, libretist Andri Luup, valguskunstnik Margus Vaigur, videokunstnik Taavi Miisu Varm, helikunstnik Kaarel Tamra.

Laval on kuus Eesti balletitantsijat - Abigail Mattox, Iago Bresciani, Carlos Campo Vecino, Cristina Krigolson, Francesco Piccinin ja Benjamin Thomas. Lisaks balletiartistidele teevad lavastuses kaasa YXUS Ensemble muusikud ja täiskoosseisus Eesti filharmoonia kammerkoor.

Ballett kuulub Eesti Vabariik 100 muusikaprogrammi.