Varem Manna la Roosas pidutsenud Keskerakond enam nii lihtlabase prallega ei lepi - tänavune pidu peetakse Saku suurhallisFoto: Tiina Kõrtsini
Eesti uudised
27. veebruar 2019, 11:12

KAART | VALIMISPEOD MUUTUVAD JÄRJEST UHKEMAKS: parteid pidutsevad tänavu nii Saku suurhallis kui ka teletornis (16)

Riigikogu valimiste päeval 3. märtsil kogunevad erakonnad traditsiooniliselt valimistulemusi jälgima. Kui varasematel aastatel on pidutsetud valdavalt kesklinnas, siis tänavu on populaarsed Telliskivi ja Kalamaja kant ning sadamapiirkond, suundutakse ka päris äärelinna. 
 

Eriti suurejooneliselt tähistab tänavusi valimisi Keskerakond, kes koguneb lausa Saku suurhallis. Kes tahab peost aga osa saada, peab soetama 30 eurose pileti. Eelnevatel aastatel on partei pidutsenud restoranides Manna La Roosa ja Tai Boh.

Ka Elurikkuse Erakond eelistab linnakärast eemale minna, vaadeldes valimisi kõrgelt Tallinna Teletornist.

Rohelised, kes eelmiste valimiste aegu jälgisid valimistulemusi erakonna valimisstaabis, korraldavad seekord suurema peo, lõbutsedes Telliskivi tänaval Sveta baaris. Niisama peole ei saagi – pileti hinnaks on erakonna liikmetele 10 eurot ja mitteliikmetele 15 eurot. 

Isamaa koguneb tänavu valimistulemusi jälgima Lootsi tänavale Kochi Aitadesse. 2017. aastal peeti IRLi valimisüritus Vabaduse väljakul asuvas kohvik-restoranis Wabadus, kuhu tänavu koguneb aga Eesti Konservatiivne Rahvaerakond, kes varem eelistas Reval Caféd.

Vabaerakond koguneb Viru tänaval Talukõrtsis ning Eesti 200 tuleb kokku Balti jaama turul asuvas baaris Humalakoda, mis varem olnud sotsiaaldemokraatide peopaigaks. Sotsid aga kogunevad tänavu söögi- ja joogikohas Pööbel.

Reformierakond, kes viimati pidutses nooblis veinirestoranis R14, hoiab taset, jälgides tänavu valimistulemusi teatri NO99 endistes ruumides Sakala tänaval. Oravad kogunevad ka Tartus – ülikoolilinna valimispidu peetakse hotell Lydia Sündmuskeskuses Ülikooli tänaval.