WoolishFoto: TFW
Inimesed
14. oktoober 2018, 10:53

Tallinn Fashion Week leiab aset 17.-20. oktoobril Kultuurikatlas

TFW 2018 | Hilda Kudumid, millest on nüüdseks välja kasvanud bränd Woolish (2)

1928.aastal Viljandis loodud perefirmast Hilda Kudumid on nüüdseks välja kasvanud bränd Woolish, mis disainib ja toodab naturaalsetest materjalidest kudumeid.

Woolish sai brändina alguse umbes neli aastat tagasi, kui disainerid tundsid puudust naturaalsetest toodetest ja disainist, mida nad ise hea meelega kannaksid, mille järel alustatigi sammhaaval erinevate toodete ja materjalidega katsetamist. Brändi tugevuseks on detailidele keskendumine ning toodete naturaalsus, mugavus ja vastupidavus.

Woolishi eesmärk on luua ajatuid kudumeid, mille kandmisiga on pikem kuiüks hooaeg, unustamata sealjuures väikeseid detaile. Woolishi toodetel on alati väike kiiks juures, mis neid eristab - disainerid usuvad, et keskkonnasõbralik ja jätkusuutlik ei pea alati võrduma halli ja harilikuga.

Brändi uue kollektsiooni läbivaks teemaks on värvirohked mustrid ja lehemotiivid ning selle hooaja värvigammadeks on bordoo, roosa, briljantroheline, lilla ja kaamelikarva beež.

Toodetest on Hilda Woolish Kudumid uue kollektsiooni valikus mantelkampsun, kardigan, pullover, tuunika, kimono, seelik ja püksid. Iga aastaga muutub Woolish üha rohkem teadlikumaks teemal, kuidas tagada koduplaneedi jätkusuutlikkust - brändi loojad usuvad, et kindlasti on nad alles selle tee alguses, pidevalt õppides ning saadud teadmisi rõivakandjatega jagades.

Pool Woolishi toodangust valmib Eestis - kudumeid ja teisi tooteid valmistatakse vastavalt võimalusele kodumaal, kuid kõik ülejäänud, mida siinsed masinad ei võimalda, tehakse teistes Balti riikides. Tänu sellele on õnnestunud vähendada lõngajääkide kogust ning kasutada lõnga just nii palju kui vaja.

Woolishi kollektsioonid sünnivad väikestes kogustes ning palju tähelepanu pööratakse pakenditele ja etikettidele, sest materjalivalik on oluline.

Sügistalvisel hooajal keskendub Woolish meriino- ja alpakavillast riietusele. Varasemalt valmisidtooted Inglismaalt pärit villast, mis on kvaliteetne ja soe, kuid paljudele ikka veel kare kanda.

Soovides oma klientuurile pakkuda vaid parimat, tehti pikalt tööd, et leida see õige lõng, mis oleks kvaliteetne, lihtsasti hooldatav, pehme ja soe. Tänapäeval on inimesed harjunud meriinovilla seostama alus- või spordiriietusega, kuid Woolishi eesmärk on tuua luksuslik ja kvaliteetne meriino- ja alpakavill igapäevasesse garderoobi.

Meriinovill kasvab väga aeglaselt ja villa saab korjata vaid piiratud aja jooksul aastas. Kiud on väga peened, mis tähendab, et ühe ruutsentimeetri kanga tootmiseks läheb vaja oluliselt rohkem villa kui tavalise villakanga kudumiseks.

Meriino on soe, pehme ning „ei hammusta”, lisaks on ta ihtsasti hooldatav ja kehatemperatuuri reguleeriv - ta võib olla nii soojendav kui ka jahutav.

Woolish Foto: TFW

Tallinn Fashion Week leiab aset 17.-20. oktoobril Kultuurikatlas ning Woolishi etendus toimub 20.oktoobril kell 17.00. TFW piletid on alates 1. oktoobrist saadaval Piletilevis.

Tallinn Fashion Weeki programm
 
Kolmapäev 17.10
18.00 WOOM
20.00 Kaubamaja esitleb: Kuldnõel 20
Neljapäev 18.10
18.00 Al Meta, August
19.30 Iris Janvier
21.00 Kirill Safonov
Reede 19.10
18.00 Diana Arno, Piret Kuresaar
19.30 Riina Põldroos, Ketlin Bachmann, Aldo Järvsoo
21.00 Tallinn Dolls
Laupäev 20.10
17.00 Woolish, Gita Siimpoeg
18.30 KiRiVOO, BRAND NO.8
20.00 Alexanderling, Mammu Couture