Eesti uudised

Terviseamet: me ei saa ebaravikirjandust otseselt ära keelata (27)

LISA KOMMENTAAR

11. oktoober 2018, 19:01
Meie massimeedias on täielikult välistatud miljardi fakti mis näitavad kuidas üks suuremaid tapjaid meie maailmas on meie meditsiin, eriti selle allopaatiline osa, ära toomine. Selle üle on kehtestatud absoluutne vaikus ja avaldamiskeeld. Mida tehakse, on see, et materdatakse üha räigemalt alternatiive ravimimeditsiinile ja sellele ametlikule meditsiinile üldse. Nende tegevuse tagamaa on nii nähtav, et piinlik kohe. Aga muidu esoteerika koht polegi massides. See peabki kolima tagasi vaid väljavalitutele kättesaadavasse vormi.
Tiit11. oktoober 2018, 11:17
Asi juba seal, et ei tohi ebameditsiini ka kritiseerida kohe ei vasta noudmistele ja läheb tsenseerimisele.
Tiit11. oktoober 2018, 11:16
Keelata ei saa, aga inimestel peaks endal moistust peas olema. Pleegitaja ja uriini joomine, konnade lakkumine. Kus moistus on.
saan aru kui tarvitatakse maarohtusid, need mojuvad, olen ise näinud ja veendunud. Igasugused kristallide veeretamised ja pendli vongutamised on absurd.
ka apteegi ravimid on mürk, kui neid vales koguses tarvitada11. oktoober 2018, 14:17
Terevisioonis oli üks naine, kes kirjutas doktoritööd meditsiini alal ja kes oli ise seda konnamürki proovinud. Ja ta ütles, et kõik sõltub kogusest... ja nii on iga asjaga. On ju hoiatatud, et ravimteesid ei tohi järjest juua rohkem kui kaks (vist?) nädalat.
Kui ei mõista, ei tähenda veel, et peaks hukka mõistma.
lill11. oktoober 2018, 09:38
Kuna kanadas legaliseeriti kanep, siis on hakanud päevavalgele tulema tohutul koguses inimesi, kes ravisid ravimatu vähi kanepiga. Hüsteeritsega palju tahate, aga neid fakte te ümber ei lükka;-)
Mann11. oktoober 2018, 06:38
Eso-teerika ehk silma-moon-damine on ju nii-iii huvitav. Eriti naisinimesed on kergeusklikud ja lähevad selle õnge. Igat liiki "sensitiivid" ja "nägijad" vahutavad oma loengutel ja raamatutes maad ja ilmad kokku. Keegi ei küsi neilt tõestust oma teooriale. On ju mitmed kuulsad "ravitsejadki" ise surnud haigustesse, aga ikka naiivsed sini-silmad usuvad ja usuvad.... Nõuka ajal oleks sellised "ravitsejad" kelmuses ja petturluses süüdi mõistetud, aga nüüd on neil vaba tee minna ja rikastuda. Üle lai-pade tihti. Ei vasta komm "reeglistikule"!? Õhtuleht ka šarlatanidega ühel meelel?
skiso10. oktoober 2018, 16:59
Mees on arsti juures ja arst ütleb:'Pole su naabrimeest ammu näinud'.
Mees:'ta otsustas ennas raamatute abil ise ravima hakata'.
Arst:'Hoiatage teda , et ta ennast trükivea pärast ära ei tapa'.
sama kehtib ka ametliku "meditsiini" osas (loe=ravimifirmade pettus)10. oktoober 2018, 16:01
"vajalik on kriitiline mõtlemine ja igasugust soovitust, mis raamatus või kuskil antakse, päris tõe pähe ei saa võtta."
Aga10. oktoober 2018, 15:18
kogu internett on seda alternatiivi täis. Raamatute keelustamine oleks piisake meres.
Kui omal kainet mõistust pole, siis kuskilt ikka "hea nõuande" leiab ...
Jan10. oktoober 2018, 14:48
Reaalsus ongi keeruline, aga seeeest imeline :)
Lihtsalt suurel osal on lihtsam muinasjutte lugeda, need ju alati põnevad ja ei pea eriti mõtlema kah.
teame ju10. oktoober 2018, 14:37
et ka ravimiameti asjad on kasumisaamise eesmärgil võltsitud. 'kas ka see on ebameditsiin?
https://www.youtube.com/watch?v=K6oCogI-C3k
kas üldse on midagi, mida võib usaldada, uskuda?
kes on uurinud, kes on tõestanud, kes on eba ja kes päris?
10. oktoober 2018, 14:19
kui inimesed hakkavad vaimselt avanema ja kasvama, siis see väljub teaduse piiridest. ei suudeta enam piire ja keelde peale panna. ja mis siis saab? mitte midagi ei saa. las inimesed avanevad ja saavad tõde mujalt, kui "teaduslikult tõestatud" kirjandusest.
teaduslikult tõestatud ei pruugi ka alati õige olla. kui palju lükatakse igasugu asju ümber, sest polnud piisavalt uuritud.
ja eriti asjakohane on artikli lõpp, mms-st. jumala eest, ei saa üle ega ümber.
ajalugu kordub farsina10. oktoober 2018, 14:18
Nõukaajal olid esoteerikaraamatud keelatud, siis levisid n-ö põranda all käest kätte, vabamaks läks alles 1990. aastate alguses.
vabamaks?10. oktoober 2018, 15:59
Nõukaajal kaitses riik oma kodanikke raha-ahnete petiste ja sharlatanide eest ja kindlustas tasuta arstiabi reaalselt kõikidele.
Nüüd, kui "vabamaks läks", nagu Te kirjutate, on riik suure osa meditsiinist juba ärikatele ärastanud ja tasuliseks muutnud. Polikliinikutest likvideeritakse arste ja "haige kassa" raha kanditakse erasektorisse. Isegi ametliku statistika järgi on praegu tuhanded inimesed ilma kindlustuse- ja arstiabita. Paljud ootavad kuude kaupa arstijärjerkordades. Jäädakse õigeaegse uuringu- ja ravita, sest AS EW omanike arvates läheb raha kusagil mujal rohkem vaja.
Mis siis imestada, kui abi loodetakse "konnamürgi seanssidest" jne. Vaesemad ("teine eesti") ametlikust meditsiinist ju normaalselt abi ei saa.
ajalugu kordub farsina10. oktoober 2018, 18:47
See "vabamaks läks" on ju kirjutatud esoteerika- ja eneseabikirjanduse kohta, mitte arstiabi kohta.
seda intervjuud oli piinlik vaadata10. oktoober 2018, 13:52
tervishoiuametnik oli nagu koolipoiss tahvli ees, kellega õpetaja riidleb.
"Kui ei ole ravi tõestatud, siis tuleb raamatud letilt ära korjata.
Millal te korjate raamatud letilt?..."
Seda küsimust küsiti kurjal toonil vähemalt neli korda. Ametnik selgitab, põhjendab ja jääb vait. Mis sa ikka vaidled.
Kes peab, mida tõestama?
Kes usub Jumalat, kes ei usu.
Kes usub astroloogiat, kes ei usu.
jne. jne. Kas korjame kõik raamatud letilt, nagu neiu käskis.
Samasuguse kurja tooniga interjueeriti ka peaministrit, kes kannatlikult ja rahulikult selgitas riigieelarvet. Aga ei.
Miks ikka see on tähtsam töö kui too jne. jne.
Jupijumal inimese sees tõstab pead.
Lugeja10. oktoober 2018, 13:25
Kas meditsiin muutub kohustuslikuks? Inimestele peaksid jääma ikka mõned vabadused, sh ka õigus rumal olla ja õigus oma elu üle otsustada. Valetamine ja fantaseerimine iseenesest ei ole ju keelatud. Keelata ja karistada saab vaid praktiseerijaid, kes teadliku petmise abil äri teevad. Kahjuks toimub selline tegevus igas valdkonnas ja senini meie ühiskond hoopis ülistab seda. Kuni selline moraal on riigi aluspoliitikaks, ei saagi midagi teha.
Njah:10. oktoober 2018, 13:21
Esoteerikat loetakse, sest see on lihtne, sest nagu on öelnud Enn Kasak, et "Igale keerulisele probleemile on olemas lihtsad valed vastused." On olemas ka täitsa asjalikud riiulid, kuid seal on maru keerulised raamatud, ja kes see ikka tahab vaeva näha, et aru saada - mõista. :)
aga10. oktoober 2018, 13:19
pidage kuidagi vastu, farma on mittu hoopi saanud ja tuleb ainult kindlaks jääda
big pharma10. oktoober 2018, 12:55
kaotab püsikliente. Klapperjaht alternatiivile on algamas.
EESTI10. oktoober 2018, 12:51
Meie riigis peab alles jääma lugemisvabadus ,ravimi ja ravimisvabadus!!!!
jah10. oktoober 2018, 13:52
peab jääma vabadus, aga ka kõik alternatiivravi pakkujad peaksid olema registreeritud ja nende kursusi peaks olema õigus mõnel spetsialistil kontrollida. Rännaku kursused, mis on korraldatud, aluseks võetud Brandon Baysi raamatud, on vääga kallid. Väikesesse saaliruumi topitakse kokku üle 50 inimese, kus peale sissejuhatavat osa tuleb istuda tihedalt paarikaupa ja äärmist süvenemist vajavat sisekaemusesse minevat küsimustikku üksteise käest küsida ja vastata, kusjuures vastasistuja on samasugune võhivõõras ja võhik nagu ma isegi, kellele kuidagi ei tahaks oma elu pahupoolt rääkida. Selline psühholoogiline seanss vajaks treeneri ja osavõtja eraldatud tööd täielikult vaikses ruumis, aga saal sumiseb kui herilaspesa, võimatu keskenduda. Rohkem enam ei läinud.
to jah10. oktoober 2018, 20:30
Kas seal käib siis pihtimine täiesti võõrastele inimestele? Pärast on Eesti turujutte täis et sellel on see probleem ja tollel on too probleem.
Rändaja10. oktoober 2018, 12:37
Uskumatu tsensuuri idee, inimestest tehakse lambakari kellele tuleb “õigeid” raamatuid serveerida. Aga vägivalda ja tapmist võivad kõik netis, tv’s ja kinos vaadata... see on jumala süütu värk.
to Rändaja10. oktoober 2018, 14:04
Need inimesed, kes neid esoteerikaraamatuid ostavad, need ongi lambakari, kel kooliharidus puudulikuks jäi. Mis sinu poolt mainitud "õigete" raamatute serveerimisse puutub, siis ei saa täpselt aru mida sa silmas pead? Nimetad meditsiiniõpikuid "õigeteks", koos jutumärkidega? Neid ei serveeri keegi, kes soovib meditsiinivallas õpinguid alustada, siis need peavad need läbi töötama ja nende põhjalt eksamid sooritama, et saada kunagi arstiks saada. Erinevus nende esoteerikaraamatutega on see, et meditsiiniõpikutes õpetatu töötab ja leiab iga päev rakendust. Kui järgmine kord peaksid jalaluumurdma, siis kumba valid, kas kristalliga hõõrumise või lased haiglas endal jala kipsi panna?
Mis keelamisse puutub, siis osade raamatute keelamine on täiesti põhjendatud, kui seal õpetatakse mittetöötavaid ravimeetodeid ja haiguste mitteravimine võib surmaga lõppeda. Täiskasvanu puhul võiks veel öelda, et tehku mis tahab, aga kui inimesed hakkavad kemikaalidega oma lapsi mürgitama, siis on raamatu ära korjamine igati põhjendatud.
To to rändaja10. oktoober 2018, 15:08
Saan aru et sul on juhtoinast vaja, paljudel ei ole. Arvan et elad karbis, soovitan sul sealt välja tulla ja uudishimulik olla....kui julged.