Danske PankFoto: Robin Roots
Maailm
4. oktoober 2018, 12:01

Danske Bank on rahapesu tõttu USA justiitsministeeriumi uurimise all (15)

Danske Bank ütles neljapäeval on panga Eesti haru rahapesujuhtumi tõttu USA justiitsministeeriumi uurimise all. Pank täpsustas, et USA justiitsministeeriumi teabenõuded on seotud kriminaaluurimisega, mis käivitati Danske Banki Eesti haru uurimiseks.

Lisaks teatas Danske Bank, et aktsiate tagasiostmise programmi. Pank on enda kapitalieesmärgid pärast seda ümber hinnanud, kui Taani finantsteenuste amet teatas, et panga seaduskuulekuse ja maineriskid on suuremad kui varem arvatud, kirjutab Reuters. Danske Banki aktsia kukkus kolm protsenti 169 Taani kroonini, mis on madalaim tase pärast 2015. aasta jaanuari. Ainuüksi sel aastal on aktsia kukkunud 33 protsenti.

Eelmisel kuul tuli ilmsiks, et aastatel 2007–2015 liigutasid mitteresidendid Danske panga Eesti haru kaudu esialgsetel andmetel üle 200 miljardi euro tundmatu päritoluga raha.

Kõige rohkem viidatakse meie idanaabrite kontode poole. Rahaliigutajatena on mainitud ka aserite, Põhja-Korea ja muudegi riikide võimustruktuure, kellele oli värav Euroopa pangandusturgudele kuldaväärt.