Priit AlamäeFoto: Robin Roots
Poliitika
24. september 2018, 12:52

Eesti 200 moodustas oma ideede levitamiseks varivalitsuse: peaministriks Priit Alamäe (36)

Poliitiline liikumine Eesti 200 esitles esmaspäeval kord nädalas kabineti istungeid pidama hakkavat varivalitsuse koosseisu, kus peaministri kohal on IT-ettevõtja Priit Alamäe, vahendas ERR

Esmaspäeva hommikul teatas erakonnaks pürgiv liikumine, et moodustab varivalitsuse, mille eesmärgiks on tutvustada nende ideid. Nüüdseks on selge, et julgeoleku ja liitlassuhete valdkonna eest vastutavaks varivalitsuse ministriks saab Margus Tsahkna, kes kommenteeris, et varivalitsus hakkab kogunema kabineti istungiks kord nädalas.

"Käime nädala otsused välja ning peegeldame ja kritiseerime päris valitsuse tegevust. Me ei hakka iga üksikut punkti oma seisukohtadega üle külvama, vaid kommenteerime neid teemasid, mis on seotud pikkade otsustega," ütles Tsahkna ERR-ile.

Varivalitsuse majanduse ja rahanduse alase portfelli saab Indrek Nuume, kogukondade võimestamise eest hakkavad vastutama Kristjan Altroff ja Igor Taro, hariduse ja teaduse eest aga Kristina Kallas, Hendrik Agur ja Kristiina Tõnnisson. Loodusega seonduva osas saab varivalitsuse liiikmeks Jaak Laineste.