Priit AlamäeFoto: Robin Roots
Poliitika
24. september 2018, 08:31

Eesti 200 loob oma ideede tutvustamiseks varivalitsuse (17)

Eesti 200 loob esmaspäevast igal nädalal koos käivaa varivalitsuse ning lubab välja pakkuda oma nägemuse Eesti arenguks vajalikest reformidest.

Eesti 200 varivalitsus koosneb väljakutsepõhistest meeskondadest.

Varivalitsus hakkab kogunema igal nädalal ja selle koosseisu tutvustatakse esmaspäeval, teatas erakonnaks pürgiv liikumine.

Eesti 200 reformikava näeb ette muutuste tegemist riigijuhtimises ja tervishoiu- ja sotsiaalvaldkonnas, ambitsioonika majandusarengu plaani loomist, haridus- ja teadusinvesteeringute pika plaani loomist, transpordi ja liikuvuse taristu kujundamist ning kogukondade Eesti kujundamist.

Liikumise üks eestvedaja Priit Alamäe sõnul pole varivalitsuse ülesanne pelgalt praeguse valitsuse tööd peegeldada. "Meie nägemuses vajab Eesti primitiivse valijatele rahajagamise asemel lahendusi tuleviku seisukohalt põhilistele juurprobleemidele ja neid kavatseme järgmiste kuude jooksul avalikkuse ette tuua," ütles ta.

"Me tahame lõpetada ära ministeeriumite silotornide põhise riigivalitsemise ning asendada selle väljakutsepõhise juhtimisega ja ühtse riigiaparaadiga," lisas Alamäe.

MTÜ Eesti 200 nõukogu otsutas augustis, et liikumisest saab erakond, millega minnakse 2019. aasta riigikogu valimistele. Seni pole erakonna loomiseks vajalikku 500 liiget kokku saadud.