Foto: Envato Elements
Bauhof | Sisuturundus
3. september 2018, 15:37

PANE TÄHELE: see on septembrikuu aiatööde meelespea!

Septembrikuu võib mõnel aastal olla küll soe ja suvine, kuid just nüüd saab aednik palju teha, et taimed talve hõlpsalt üle elaksid.

Kogenud aednikud ja taimetargad teavad, et sügis on küll viljakoristusaeg, ent samal ajal tuleb õigesti läbi viia ka kõik vajalikud aiarituaalid, mis aitavad taimedel Eesti heitliku talve üle elada ning valmistada pererahvale silmailu kevadel. Tõsi, taimede maailmas tuleb lausa pool aastat ette mõelda. Bauhofi aiaekspert õpetab, millised tööd kuuluvad aiapidaja nimekirja septembris.

Lõpeta väetamine ja niida sagedamini

Augusti lõpp ja septembri algus on õige aeg istutada hekitaimi ja püsikuid. Tähtis oleks nüüd mulda pista külmakindlad ja varalehtivad põõsad nagu sirelid, sõstrad ja kuslapuud. Ka on hea aeg okaspuude ümberistutamiseks, olgu süüdi vähene valgus, halb kasvupinnas või algselt valesti valitud kasvukoht. Istutustuhinas ei tohi unustada puid kasta ja kohe hoolega. Sügis on istutustöödeks hea aastaaeg, sest võib tihtilugu aedniku eest kastmistöid teha.

Suvel päikesepaistet ja vihmahooge nautinud muru on sügiseks tasapisi jõudnud staadiumisse, kus ta on valmis sagedamalt niitmisteks. September on hea aeg ka muru väetamiseks, et tema talvekindlust parandada. Kui ilmad aga juba jahedust koguvad ja sügisehõngu rohkem õhus, tuleb saabuvat talve silmas pidades…

Loe edasi Bauhofi Aiaparadiisi blogist.