Prints William ja Kate Middleton abiellusid 29. aprillil 2011.  Foto: Vida Press
Maailm
18. mai 2018, 19:00

SUUR ÜLEVAADE: XXI sajandi olulisemad kuninglikud pulmad (6)

Laupäeval vaatab kogu maailm Inglismaale, kus Windsoris toimuvad prints Harry ja Meghan Markle´i pulmad. Meenutame sel puhul mõningaid sel sajandil toimunud kuninglikke ja luksuslikke pulmi. 

Laupäeval vaatab kogu maailm Inglismaale, kus Windsoris toimuvad prints Harry ja Meghan Markle´i pulmad. Meenutame sel puhul mõningaid sel sajandil toimunud kuninglikke ja luksuslikke pulmi. 

Suurbritannia prints William (laupäeval abielluva prints Harry vanem vend) võttis Catherine (Kate) Middletoni naiseks 2011. aastal. William kohtus mittearistokraatlikust perest pärit Kate’iga tudengipõlves, kui viimane õppis kunstiajalugu. Esimesest kohtumisest abiellumiseni kulus kümme aastat.  Pittu oli kutsutud ligi 1900 külalist. Tseremoonial kandis pruut Sarah Burtoni disainitud kleiti, millelt võis leida viiteid riigi neljale osale: Inglismaale, Šotimaale, Walesile ja Põhja-Iirimaale. Pärast abiellumist sai Kate Middletonist Cambridge'i hertsoginna Catherine. Pulmadele kulus umbes 20 miljonit naelsterlingit. Kuninglikul perel on kolm last: prints George, printsess Charlotte ja prints Louis.

Hispaania kroonprints Felipe ja teleajakirjanikuna töötanud Letizia Ortiz Rocasolano abiellusid 2004. aastal. Kümme aastat hiljem sai peigmehest Hispaania kuningas Felipe VI. Kuningapere polnud kuigi suures vaimustuses mittekuninglikku päritolu naisest, kes peale kõige muu oli varem ka abielus olnud, mistõttu pidi Felipe esitama ultimaatumi: kui perekond keeldub tunnistamast Letiziat tema abikaasana, siis loobub ta troonist. Pulmapäeval kandis Letizia kullaga kaunistatud luksuslikku kleiti peaaegu viiemeetrise slepiga, mida täiendasid uhke loor ja plaatinast tiaara. Kleidi autor oli Manuel Pertegaz Ibáñez. Pulma oli kutsutud 1700 külalist. Peres kasvavad tütred Leonor ja Sofía.

Edasi lugemiseks: