Eesti Päevaleht neljapäeval 10. mail.Foto: Robin Roots
Meedia
11. mai 2018, 15:41

Kuidas erineb Igor Mangi ahistamisskandaal Taavi Rõivase omast? (49)

Taavi Rõivase ja Tiit Ojasoo skandaale kajastas Eesti Päevaleht (EPL) pidevalt esiteemadena. Samal korrusel asuvas Maalehes kaastööd teinud Igor Mangi ahistamisskandaali kajastab leht vaid põgusalt. Miks?

Kolmapäeval lahvatanud skandaal Igor Mangi ümber on saanud meedias hulga tähelepanu, ent Eesti Päevaleht ei ole oma paberlehes sellele eriliselt palju ruumi pühendanud.

Varem on just nimelt Eesti Päevaleht mitmete ahistamisskandaalidega välja tulnud ja teemat süvitsi analüüsinud. Samal ajal kuulub Päevaleht Ekspress Meediale, mille ajalehetoimetused asuvad kõik samal korrusel ja kontoris. Sinna kuuluvad Päevaleht, Ekspress ja ka Maaleht, kus Mang enda horoskoope avaldas.

Neljapäevases lehes oli Igor Mangi puudutav lugu viiendal leheküljel, reedeses lehes oli uudis sellest, kuidas juhtumit hakkab uurima politsei, neljandal leheküljel. Mõlemad uudised olid nii-öelda nupud, mitte pikemad analüüsid.

"Eesti Päevalehe ja Delfi ühistoimetus on teinud Igor Mangi skandaalist umbes 30 lugu," kinnitab EPLi peatoimetaja Urmo Soonvald. 

"Meie jaoks on oluline, et iga uudis saaks kiiresti ja hästi tehtud; ja et jätkulood oleks põhjendatud, õige fookuse ja vajalike detailide või üldistusega. Kui Taavi Rõivase skandaal – mis oli EPLi poolt alustatud! – oli Eesti Päevalehes  2. ja 3. leheküljel, siis näiteks Tiit Ojasoo vägivallatsemine ühe näitlejannaga – mis oli ka EPLi pool alustatud teema! - oli 2016. aasta juunis 4. leheküljel. Seega pole loo avaldamise positsioon lehes aines teemale hinnangu andmiseks," kinnitab väljaande peatoimetaja. 

Ta jätkas:"Kokkuvõttes on Eesti Päevalehe ja Delfi ühistoimetus avaldanud ahistamistest kümneid ja kümneid lugusid ning mul on tunne, et neid lugusid tuleb veel ja veel. Küll aga usun, et ajakirjandust võiks eelkõige hinnata sisu, mitte mahu järgi."