"Mitte mingeid tšakraid. Juba meie eetikakoodeks ei luba selliseid asju, kinnitab Eesti Astroloogide Liidu juht.Foto: Vida press.
Eesti uudised
11. mai 2018, 14:05

Eesti astroloogide liidu juht: meie eetikakoodeks ei luba tšakraid näppida (34)

"Me tegeleme ikka paberist kaardi, horoskoobi ja prognoosiga. Mitte mingeid tškraid. Juba meie eetikakoodeks ei luba selliseid asju," ütleb Eesti astroloogide liidu (EAstroL) juht Olav Närep.

Kolmapäeval lahvatas ahistamisskandaal, mille keskmes on tuntud tähetark Igor Mang, keda mitmed naised süüdistavad ebasündsas käperdamises.

Eesti astroloogide liidu juht Olav Närep kinnitab, et Igor Mangi kohta võib astroloog öelda küll, ent astroloogide liidu ridadesse ta ei kuulu. Pole kunagi kuulnud.

Kui uurida Närepi käest, kui tavaline on astroloogias olukord, et kosmose asjade kõrvalt hakkab tähetark näppima midagi palju maisemat, siis kinnitab liidu juht: midagi sellist ei toimu.

"Sellisel moel nagu Mang... Meie tegeleme ikka paberist kaardi, horoskoobi ja prognoosiga. Mitte mingeid tšakraid. Juba meie eetikakoodeks ei luba selliseid asju, "kinnitab Närep

Hoolimata sellest, et Mang pole olnud kunagi liidu liige, on ta käinud EAstroLi kutsel loenguid andmas. "Aga see on olnud puhas astroloogia. Mitte mingeid tšakraid," toonitab Närep veelkord. 

Kui kodanik soovib, et astroloog koostaks talle personaalse tähekaardi, siis soovitab Närep tal pöörduda liidu kodulehele, kus on olemas nõustajate nimekiri.

Kui küsida, mis tema Igor Mangi ümber toimuvast isiklikult arvab, siis jääb mees napisõnaliseks. "Ma olen hetkel maal, siin pole interneti ja ma pole saanud lugeda. Kas see on õige või vale, seda ma ei tea," ütleb Närep.

Astroloogide liidu eetikakoodeksit lugedes võib välja tuua mitu punkti, mis võiks olla vastuolus Igor Mangi väidetava tegevusega. 

Kõige enam paistab silma aga eetikakoodeksi punkt viis, kus muu hulgas on märgitud: kasutades analüüsimisel lisaks astroloogilistele ka muid meetodeid, teavitan sellest klienti. 

Ka varem on Igor Mangi ja tema eetilist poolt küsimärgi alla pandud. Näiteks 2015. aasta kevadel, kui Igor Mangi horoskoop kuulutas ette, et Neitsi tähtkujust inimestel võib lähedane surra.

Toona kommenteeris teemat Edda Paukson, kelle  sõnul on Eesti astroloogide liidus eetikareeglid paika pandud: "Üks väga oluline punkt on näiteks see, et liidu liikmed ei tohi teha inimese sünnikaarti, isegi kui uurid välja tema täpse sünniaja, kui ei ole saadud selle inimese nõusolekut. Ka poliitikute puhul. Neid punkte on palju. Igor Mang ei ole liidu liige ning seetõttu võib ta märksa vabamalt käituda oma väljaütlemistes ja prognoosides."

Igor Mang eitab ahistamissüüdistusi kategooriliselt.