PendelFoto: Tiina Kõrtsini
Eesti uudised
30. mai 2018, 20:51

Eesti annab uhhuuteadlastele kutsetunnistusi: meil askeldavad riiklikud energiaresoneerijad ja pendlikeerutajad  (14)

Ilmselt mitte igaüks ei tea, et Eestis tegutseb Sihtasutus Kutsekoda, mis teeb äärmiselt tänuväärset tööd: korraldab kutsestandardite koostamist, mis on omakorda aluseks õppekavade paika panemisel.

Kutsekoda pole mitte mingi isehakanud kontor, vaid kõigiti riiklikult tunnustatud instants, mille kutsusid juba 2001. aastal ellu Kaubandus-Tööstuskoda, Tööandjate Keskliit, sotsiaalministeerium, Teenistujate Ametiliitude Organisatsioon TALO ning Eesti Ametiühingute Keskliit, kirjutab Delfi.

Esmapilgul hoomamatul põhjusel on aga Eesti Vabariik ehk meie kõik, maksumaksjad ja kodanikud, nendesamade organisatsioonide kaudu oma õnnistuse andnud ka kõikvõimalikule soolapuhumisele, teadusliku põhjata umbluule ja katteta lubaduste jagamise tööstusele. Näiteks leiab kutsestandardite seast säärase: „Hiina loodusravispetsialist, tase 5“.  Täiendmeditsiini ja loodusravi peadistsipliini raames saab ka spetsialiseeruda, näiteks Tai või Tiibeti loodusterapeudiks, aga ka Eesti loodusterapeudiks või homöopaadiks.

Refereeritud artikli täistekst Delfis.