Suur jäätisepidu Sfääris
Inimesed
6. mai 2018, 09:56

VIDEO | Kas teate mis juhtub, kui võtta küpsist ja Väikse Tomi vanillijäätist ning hüüda kõva häälega kolm korda järjest: „Kummikutega kummitus kummitas kummutis“? (6)

Eesti suurim jäätisetootja Premia Tallinna Külmhoone tõi tänavu kevadeks poelettidele viisteist uut jäätist, millede hulgas on nii mõnigi selline maius, mida varem ükski Eesti jäätisetootja pakkunud pole. Et häid uudiseid jagada jäätisesõpradega ja ühtlasi selgitada välja kõige populaarsem uudisjäätis, maitsti uusi maiusi koos Eesti kõige suuremate ja väiksemate seltskonnatähtedega.

Kohvik-restronis Sfäär aset leidnud jäätiste maitsmisel osalesid teiste hulgas Juss Haasma ja Ann Vilgats tütarde Miia ja Madliga, Getter Jaani, Evelin Võigemast tütre Loviise ja poja Lennartiga, Rauno Märks tütre Keira Isabeliga, Anu Saagim õetütre Lisa Coral Michiko’ga, Reet Roos laste Villemi ja Ingeliga, Siim Nestor tütre Friidaga ja Triin Luhats koos tütretirtsuga.  Päeva viis läbi kõigi lemmik Karl-Erik Taukar.

Suur jäätisepidu Sfääris - Rauno Märks tütre Keira Isabeliga Foto: Tatjana Iljina

Väike Tom Küpsisejäätis

Kas teate mis juhtub siis, kui võtta kaks suurt šokolaadiküpsist ja üks paras ports Väikse Tomi vanillijäätist ja hüüda kõva selge häälega kolm korda järjest: „Kummikutega kummitus kummitas kummutis“? Mitte midagi ei juhtu. Aga kui see eelmainitud jäätis panna nende eelmainitud küpsiste vahele, siis saame tulemuseks Väikse Tomi küpsisejäätise. Loogish.

Limpa Mango-Maasika limonaadijää

Limpa on tegija mahlajookide ja limonaadide maailmas. Kui Limpa otsustas oma jäätise teha, siis jäi ta truuks oma põhimõtetele ning tegi valmis hoopis limonaadijää.

Paljudele on ammu tuttav rohelise pakendiga Limpa, aga siin on uus: maasika ja mango maitsega limonaadijää.

Väike Tom Vurr

Väike Tom Vurr on eriline vigurivänt jäätis – ühe jäätisepulga ümber tiirlevad kolm erinevat jäätisemaitset: meloni, arbuus ja ananass

Eesti 100 vahvlitops

Menuka sini-must-valge koorejäätise kõrval on Premial ka teine kingitus Eesti 100. sünnipäeva tähistamiseks – väike armas vahvlitopsijäätis: Eriti Rammus koorejäätis erilise kujuga vahvlitopsis. Meie meelest parim jäätis maailmas.

Jäätise müügikäibest 5% läheb heategevuseks: projekti „Lapsed koolihoovi liikuma ja õppima“ heaks.

Sidruni-Laimi glasuuriga koorejäätis + Vaarika glasuuriga koorejäätis

Esimene: Klassikaline maitsev vanilli koorejäätis, mis on kaetud sidruni-laimi maitselise vallatu kollakas-rohelise glasuuriga.

Teine: Klassikaline maitsev vanilli koorejäätis, mis on kaetud vaarikamaitselise vallatu roosa glasuuriga.

Topelt-glasuuriga jäätised: Karamelli ja Granaatõuna-Vaarika

Üks on iirisemaitseline vanillijäätis, mida katab kahekordse kihina paks piimašokolaad ning šokolaadikihtide vahele peidetud magus karamellikreem.

Teine on vanillijäätis, mida katab kahekordse kihina paks piimašokolaad ning šokolaadikihtide vahele peidetud granaatõuna-vaarikamoos.

Vanilla cookie dough + Dark chocolate brownie

Oi, need on eriti imelised ja eriti rohkete lisanditega jäätised. Ingliskeelsete nimedega selle pärast, et võtsime eeskuju välismaa jäätistelt.

Vanilla Cookie Dough

Ühte topsi on kokku segatud vanillijäätis + suured küpsisetaignatükid + väiksed šokolaadiküpsisetükid.

Dark Chocolate Brownie

Ühte topsi on kokku segatud šokolaadijäätise + šokolaadikoogitükid + šokolaadiküpsisetükid + mandlitükkidega kakaokreem.

Siim Nestor tütre Friidaga

„Eriti Rammus“ Mustasõstra + „Eriti Rammus“ Vaarika

„Eriti Rammus“ tootesari on Eesti kõige populaarsem jäätisesari. Iga teine koonusjäätis, mis Eestis ära süüakse, ongi „Eriti Rammus“ tootesarjast. Nimetus „Eriti Rammus“ tuleb sellest, et need jäätised on eriti kooresed. Jäätise rasvaprotsent on 15%. Tavalisel jäätisel on reeglina 10-12%.

„Eriti Rammus“ Mustsõstra - krõbedas vahvlikoonuses koorejäätis, millesse on segatud eraldi triibuna mustasõstramoosi.

„Eriti Rammus“ Vaarika - krõbedas vahvlikoonuses koorejäätis, millesse on segatud eraldi triibuna vaarikamoosi.

Sorbett Troopiline

Naturaalsest troopiliste viljade püreest (apelsin, ananass, viinamari, õun, mandariin, kiivi, banaan, mango) valmistatud klassikaline sorbett, mis on ääretult maitsev ning lausa 3 korda madalama kalorsusega kui näiteks šokolaadiglasuuriga koorejäätis.

Üks sorbett = ca 140 kcal

Juss Haasma ja Ann Vilgats tütarde Miia ja Madliga

Vana Toomas Šokolaadi

Klassikaline šokolaadijäätis, mis on kaetud tumeda šokolaadi glasuuriga. Vana Toomase pulgajäätised meeldivad eriti meestele, sest need on eriti suure mõõduga – tavalise pulgajäätisega võrreldes kolmandiku võrra suuremad.

Vaata videot ja pilte!