Koogikest? Ee, tänan, ei.Foto: PantherMedia/Scanpix
Maailm
16. mai 2018, 16:39

MÜRGITAMISKATSE: naine küpsetas kolleegidele kõhulahtistiga koogid (2)

Peatselt lahkuvale töökaaslasele tegi üks kolleeg pealtnäha meeldiva üllatuse - magusad šokolaadikoogikesed ehk brownie'd. Paraku ei olnud koogikeste ainsaks sisuks suussulav šokolaad...

Michigani osariigis vallandas tööandja kolleege kõhulahtistiga mürgitada üritanud naise. Asi oli tõsisem kui niisama halb nali, tööandja kutsus asja uurima koguni politsei, vahendab MLive.com.

Plastmassist detailide valmistaja MMI Engineered Solutions valmistus ühe töötaja ärasaatmispeoks. Kui 47aastane naisterahvas üritusele omatehtud brownie'dega ilmus, tõmbas teine töötaja ülemuse kõrvale ja vihjas, et oli kuulnud, et kolleeg võis kookidesse kõhulahtistit panna. Tööandja sekkus otsekohe, konfiskeeris kahtlased koogid ja kutsus politsei. Ühtki kooki ei jõudnud keegi maitsta.

Algul eitas naine, et oli töökaaslastele mõeldud kooke mürgitanud, kuid teised töötajad selgitasid politseile, et lahkuval kolleegil ja koogiküpsetajal olid omavahelised suhted üsna kehvad. Mis selle täpne põhjus võis olla, pole teada.

Lõpuks tunnistas kuritahtlik pagar oma teo üles. Ettevõte ei soovinud tema vastu süüdistust esitada, kuid vallandas naise otsekohe.

Kohalik politseiülem ütles, et intsident oli miski, mida võiks oodata eriti rumalatelt koolilastelt. Kuid juhtumil oleksid võinud olla väga tõsised tagajärjed - ei taha ette kujutadagi, mis oleks saanud, kui keegi oleks kooke manustanud suures koguses ning samuti on iga keha reaktsioon lahtistile etteaimamatu.

Naise päästis vanglast vaid see, et keegi tema tehtud kooke süüa ei jõudnud.

Politsešeff oskab kahe kolleegi rivaalitsemise peale vaid kurvalt ohata: „Maailmas toimub ju nii palju asju, tekitada selline probleem... No see on täiesti ebavajalik, lisaks kriminaalne.“ Tõepoolest. Kui probleemne kolleeg töölt lahkub, siis on ju hästi, et ei pea tema nägu enam nägema. Liigu oma eluga samuti edasi.