Janice Dickinson 12. aprillil Montgomery kohtuhoones.Foto: AFP/Scanpix
Inimesed
15. aprill 2018, 12:00

Endine supermodell rääkis vandekohtule, et Cosby uimastas ja vägistas ta (23)

Kunagine supermodell Janice Dickinson rääkis neljapäeval vandekohtule, et Bill Cosby uimastas ja vägistas ta 1982. aastal.

"Ameerika tippmodelli" kohtunikuna tuntud Dickinson (63) oli neljas viiest süüdistajast, kellel Montgomery maakonna kohtunik Steven O'Neill lubas kohtusaalis oma loo ära rääkida.

1970. ja 80. aastatel tohutult populaarne Dickinson rääkis Reutersi teatel, et Cosby oli ta uimastanud ja vägistanud Tahoe järve äärses hotellis. Telekuulsus oli soovitanud menstruatsioonivalude käes kannataval naisel võtta tabletti. Kuid see muutis Janice'i lliikumatuks ning ta ei suutnud enda sõnul jõledat kallaletungi tagasi tõrjuda.

"Tahtsin teda lüüa, tahtsin teda rusikaga näkku lüüa," ütles Dickinson. "Tundsin viha, alandust, tülgastust, häbi."

Cosbyt on süüdistanud seksuaalses kuritarvitamises umbes poolsada naist. Enamik juhtumeid on võimude silmis aegunud. Praeguse kohtuasja keskmes on Andrea Constandi nimeline naine, kes väidab samuti, et "Cosby Show" superstaar söötis talle tablette ning kuritarvitas teda seejärel seksuaalselt. 

Cosby väitel toimus seksuaalvahekord naise nõusolekul, kuid USA ajakirjandus on välja selgitanud, et aastaid tagasi maksis koomik Constandile miljoneid dollareid vaikimisraha. 

Constand hageb Cosbyt teisel katsel. Mullusel kohtuprotsessil ei suutnud vandemeeste kogu otsusele jõuda.