Bill Cosby 26. aprillil kohtusaalisFoto: Mark Makela/AFP/Scanpix
Maailm
26. aprill 2018, 21:03

Bill Cosby mõisteti seksuaalkuriteos süüdi (34)

USA koomik Bill Cosby, keda on seksuaalvägivallas süüdistanud kümned naised, mõisteti süüdi 14 aasta eest aset leidnud seksuaalkuriteos.

80aastane koomik mõisteti täna kohtus süüdi kõigis kolmes kuriteopunktis, mis puudutasid seksuaalrünnakut, ning teda ähvardab kümneaastane vanglakaristus iga kallaletungi eest, teatas TMZ.

Kohus leidis, et Cosby uimastas ja kuritarvitas 2004. aastal oma Philadelphia kodus seksuaalselt endist korvpallurit Andrea Constandi.

Vandekohtunikud veetsid kohtusaalis 12 päeva, et kuulata ära advokaatide argumendid ja tunnistajate ütlused. Nende seas oli Constand ja veel viis naist, kelle sõnul Cosby neid uimastas ja seksuaalselt ründas.

Cosby advokaadid nimetasid Constandi valetajaks, kes tahtis meest rahalise kasu saamise eesmärgil süüdi lavastada. Prokurörid protestisid sellise avalduse vastu, kuna just taolise suhtumise tõttu ei julge seksuaalkuriteo ohvrid politseisse minna.

Prokurör Kristen Feden tõi välja, et Cosby näol oli irve, kui advokaat ohvritest rääkis: "Ta naerab, nagu see oleks naljakas. Kuid mitte miskit pole naljaks selle juures, kuidas neilt naistelt rööviti võime nõusolek anda."

Bill Cosbyt on viie aastakümne jooksul toime pandud seksuaalkuritegudes süüdistanud üle 60 naise. Paljud väidavad, et mees meelitas nad oma kuulsust kasutades enda juurde, pani neile salaja midagi uimastavat joogi sisse ning vägistas neid. Kuritegude aegumise tõttu jõudis kohtu ette aga vaid üks juhtum.

Bill Cosby 26. aprillil kohtusaalis Foto: Mark Makela/AFP/Scanpix