Signe Lahteini ärasaatmine Tartus Rahumäe kalmistulFoto: Aldo Luud
Galeriid
6. aprill 2018, 11:41

GALERII | Signe Lahtein saadeti viimsele teekonnale (40)

6. aprillil saadeti Tartus Rahumäe kalmistul viimsele teekonnale armastatud ajakirjanik ja saatejuht Signe Lahtein.

"Ilm ka nuttis,"  kommenteeris üks leinajatest Tartu krematooriumist väljudes. Tõepoolest oli leinateenistuse ajal taevas hall ja sadas tihedat vaikset vihma. 

Signe Lahtein saadeti teele jumalasõnaga. "Ütleme Signele viimast korda aitäh tehtud tegude eest. Tema elulooraamat ei saanud mahukas, aga oli väga sisukas," kõlasid mõtted leinateenistusest.

Signe lahkumine puudutas paljusid peresid Eestimaal, sest tuli ta ju igal esmaspäeval "Kodutunde" saatega inimeste elutuppa, kiirates headust ja lootust. 

Signet olid ära saatma tulnud ka kolleegid kõikidest tema töökohtadest, sest igal pool võitis ta oma sooja olekuga sõpru. 

Signe Lahtein lõpetas 1995. aastal Põltsamaa ühisgümnaasiumi ja 2001. aastal Tallinna pedagoogikaülikooli infoteaduse eriala bakalaureuseõppe.

1990. aastate teisel poolel alustas Lahtein tööd Õhtulehe reporterina. Ta töötas  väljaannete Meie Pere, Kroonika, Naisteleht ja Nipiraamatu toimetuste juures ning alates 2015. aastast oli ta sotsiaalsaate "Kodutunde" saatejuht.

22. märtsil sattus Signe Lahtein Tallinna-Tartu maanteel Adaveres liiklusõnnetusse, mille tagajärjel sai raskelt viga ning viibis Tartu ülikooli kliinikumis 12 päeva koomas. 

40-aastane Signe Lahtein lahkus meie seast 2. aprillil. Teda jäävad mälestama tema kaks poega, abikaasa, sõbrad ja lähedased ning tuhanded televaatajad.

Sügav kaastunne lähedastele.