KRISTI NILOV Foto: Jörgen Norkroos
Eesti uudised
18. aprill 2018, 08:05

„Kodutunde“ produtsent solvus, sest valitsus ei avaldanud Signe Lahteini surma puhul kaastunnet (181)

Kanal 2 menusaate „Kodutunne“ produtsent Kristi Nilov süüdistas peaminister Jüri Ratast ja valitsust külmas südames.

"Riik avaldab üldiselt teistele riikidele kaastunnet, kui mingid õnnetused juhtuvad, kuid oma rahvale ei ole toetust veel siiani avaldanud!? See on päris huvitav ja näitab üles selget hoolimatust oma inimeste suhtes," kirjutas "Kodutunde" produtsent Kristi Nilov eelmisel nädalal Stenbocki majja saadetud e-kirjas.

Nilov rääkis Eesti Ekspressile, et teda ajendas kirja kirjutama muu hulgas hirm liikluses toimuva ees: "Me räägime muudkui Rail Balticust, terve riik on püsti, kuid samas peame Tallinna-Tartu maanteel sõitma iga päev ja see on nagu sõtta minek. Kardan seda teed."

Nilov kirjutas:

22. märtsi õhtul juhtus traagiline liiklusõnnetus Tallinn-Tartu maanteel Adaveres, kus sai üliraskelt vigastada Kodutunde saatejuht Signe Lahtein, kes 02.04 saadud vigastustesse suri! Signest jäi maha kaks alaealist last ja abikaasa.

Pool Eestit elab sündmust raskelt üle, koolides tehakse leinaseisakuid, Kodutunne on sügavas leinas ja nõutu!

Oleme saanud kümneid tuhandeid kirju ja kaastundeavaldusi, mis näitab, et Signe läks Eesti rahvale väga korda.

Eesti riik avaldab üldiselt teistele riikidele kaastunnet, kui mingid õnnetused juhtuvad, kuid oma rahvale ei ole toetust veel siiani avaldanud!? See on päris huvitav ja näitab üles selget hoolimatust oma inimeste suhtes!

Siinkohal on mul teile konkreetsed küsimused.

  • Millal saab Tallinn-Tartu surmamaantee turvaliseks neljarealiseks maanteeks? Tegemist on siiski ülitiheda põhimaanteega, kuhu ei julgegi sõitma minna, sest see on iga kord justkui sõtta minek!
  • Kui palju inimesi olete planeerinud järgnevatel kuudel ja aastatel sellel maanteel surema?
  • Kelle surm antud maanteel võiks olla see, kus te hakkaksite tõsiselt tegutsema?
  • Kui palju on inimelu väärtus meie riigis? Antud juhul on Eesti kaotanud väga väärtusliku inimese, kes lõi atiivselt kaasa riigi paremaks muutmisel!
  • Kas olete kursis kuidas Eestimaa maapiirkondades inimesed, eelkõige lapsed elavad? Kas teate, et paljudel lastel ei ole oma voodit, wc-d, õppimiskohta, sooja vett ning kooliekskursioonidest ei saa kunagi osa võtta?

Palun kõikidele küsimustele konkreetseid vastuseid, ümmargusest jutust poleks kasu meile kellelegi!

****

"Kodutunde" saatejuht Signe Lahtein viibis pärast 22. märtsil toimunud avariid Tartu Ülikooli kliinikumis koomas, millest ta välja ei tulnudki. 

"Paraku olid avariis osalenud 40aastase naise vigastused nii rasked, et meedikute pingutused tema elu päästa ei andnud kahjuks tulemust. Naine suri haiglas," kinnitas Lõuna prefektuuri pressiesindaja Ragne Keisk 2. aprillil.