Merle Luik Foto: Erakogu
Inimesed
3. aprill 2018, 16:32

Merle Luik: Signega sai lugematutel kordadel pisarateni naerdud ja hing kinni nutetud (2)

"Mul oli nädal aega auto maja ees soojas. Et kui tuleb mingigi sõnum sellest, et Signe tuli teadvusele, panen kohe hääled sisse ja Tartu poole ajama," räägib Naistelehe peatoimetaja, Signe Lahteini sõber ja endine kolleeg Merle Luik.

Merle kiri Signele:

Kõnelesin ühe koomas olnud tuttavaga ja ta rääkis, et mäletab nalju, mida inimesed tema haigevoodi juures rääkisid. Signe, tead! Kui ma seda kuulsin, mul oli terve püstijalakomöödia sinu jaoks välja mõeldud.

Veel paar päeva tagasi ütlesin meie ühisele sõbrale Kaile, et kuule, me peame ikka Signe juures ära käima, mul on tema pasteediretsepti vaja. Kai ütles, et tal oleks ka seda vaja. Nojah, sellega läks siis nii.

3. aprilli hommik oli väga raske. Hing lõi iga natukese aja tagant kinni – nii valus oli olla. Aga ma olen kogu südamest õnnelik, et saan kunagi oma lastelastele rääkida, et noorena oli mul üks õudselt lahe sõber, kellega sai ikka lugematutel kordadel pisarateni naerdud ja nii mõnelgi korral koos hing kinni nutetud. Ja kes tegi maailma parimat pasteeti ja kellel oli alati viis kilo üle. Sõber, kellega ma ei suhelnud mõnikord mitu kuud, aga kes alati sellel kõige õigemal hetkel helistas.
On aeg. Mäletad küll seda nalja. Kahjuks nüüd tõesti on aeg.
Aitäh sulle!

Merle Luik, sõber Naistelehest.