Ene-Liis Semper ja Tiit OjasooFoto: Erlend Staub
Tele
26. veebruar 2018, 10:38

TV3 VIDEO | Semper ja Ojasoo on oma aastapäevaetendusega rahul: inimesed olid liigutatud, osadel olid pisarad silmis (233)

Tänavu eraldati teatrile NO99 300 000 eurot, et nemad lavastaks EV100 vastuvõtule uhke kontsertetenduse. Ojasoo ja Semper läksid endale kohaselt alternatiivset teed pidi ning lavastasid hoopiski lühimängufilmi. Paljud eestlased on andnud filmile negatiivset tagasisidet, kuid filmi autorite endi arvates õnnestus neil oma ülesanne suurepäraselt.

Ene-Liis Semper rääkis TV3 uudistele, et nemad said pärast filmi näitamist ERMis viibinud rahvalt väga positiivset tagasisidet.

"Inimesed on hästi liigutatud, selle üle on väga hea meel. Osadel on pisarad silmis, osad naeratavad ja ütlevad, et see oli midagi, mida tasub meenutada, teised ütlevad, et see jääb meelde väga pikkadeks aastateks. Igaljuhul on väga meeldiv, et inimesed on emotsionaalselt haaratud sellest, mida me tegime," rääkis lavastaja.

Tiit Ojasoo sõnul ei olnud neil antud filmiga üldsegi mitte plaanis rahvast šokeerida või pahviks lüüa.

"Meie eesmärk ei ole juba ammu inimesi raputada, vaid me peegeldame ja sünteesime seda reaalsust, mis meie ümber on. Õnneks meil oli piisavalt kaua aega seda lavastust ette valmistada. Saime mõelda sellele, et Eestis on ilus elada hoolimata sellest, et siin on hästi palju kibedust nii meie elus kui ajaloos," sõnas ta.