ERMi ümbrus 13. märtsil 2018.Foto: Toivo Õnneleid
Eesti Vabariigi 100. juubel
14. märts 2018, 15:53

FOTOD | Teater No99 juubelipeost jäänud lagast ERMi ümber: protsess on kontrolli all (38)

Nüüd kui juba peaaegu kolm nädalat on möödas suurest EV100 juubelipeost, on Eesti rahva muuseumi (ERM) ümbruses Raadil ikka veel märgata peoõhtu laga. Õhtuleht uuris asjaosalistelt, miks nii.

Terane tartlane on teinud mitu fotot Eesti rahva muuseumi ümbrusest, kus 24. veebruaril teatavasti loitsid suured lõkked ja peeti meie vabariigi sajanda sünnipäeva pidu. Fotodelt on näha koristamata lõkkeasemeid ja prahti. Kuuldavasti kulus ainuüksi nendele lõkete 5000 eurot.

Presidendi kantselei (VPK) soovitas kommentaari andmise asemel pöörduda otse ürituse lavastaja poole ja pärida sealt selgitusi. „Kogu vastuvõtu lavastus ja kujundus ja samuti ka sellega seotud tagajärgede koristus oli ja on meie lepingupartneri NO99 teha,“ ütles VPK pressiesindaja Õhtulehele.

Teater NO99 turundus- ja kommunikatsioonijuht Kätlin Sumbergi sõnul alustati koristustöödega kohe vahetult peale peo lõppu. „Koristasime lõkkekoldeid kohe 24. veebruari õhtul-öösel ja ka järgnevatel päevadel – kogu territooriumilt nii palju, kui külmunud maaga oli võimalik,“ selgitas Sumberg.

ERMi ümbrus 13. märtsil 2018. Foto: Toivo Õnneleid

Tema sõnul peavad mõned tööd siiski kevadet ootama. „Praegu oleme kursis ja ERMi rahvaga heas kontaktis, et värskelt on sulanud veel jäägikesi välja, mille koristuse korraldame koos ERMiga esimesel võimalusel. Lisaks jätsime osa töid ERMi territooriumil (mitte linna maa peal) kevadet ootama, kus pehmemates kohtades on õige teha viimased koristustööd soojemate kraadidega,“ sõnas teatri esindaja.

„Kokkuvõtvalt – kogu protsess on kontrolli all, kõik tööd on kaardistatud ja neile on leitud kõige efektiivsem lahendus lõppkoristuseks ja –viimistluseks,“ lisas Sumberg.