Eesti uudised

Rahvastikuteadlased: inimesed ei loobu laste saamisest maakera päästmiseks (50)

LISA KOMMENTAAR

Maali16. veebruar 2018, 11:12
Kui ka kõik tsiviliseeritud riigid lõpetaksid laste sünnitamise, siis nn kolmandad riigid e arengumaad e tsiviliseerimata riigid + moslemiusu riigid seda iialgi ei tee. Kuidas võib valge inimene nii rumalat juttu üldse ajada? Ameeriklased hakkasid näiteks Aafrika näljaseid lapsi toidusaadetiste ja rahaga toetama, välja tuli aga nii, et hakati veel rohkem lapsi saama! Nõnda et ei tasu oma arusaamaga maailma muuta, see ei õnnestu. Ise saad enne otsa!
mitte16. veebruar 2018, 12:32
nii väga hiljuti oli Eestis ka palju lapsi peredes. Tuleb sinna viia emantsipatsioon ja lapsi ei sünni enam nii palju.
nimi...16. veebruar 2018, 02:02
Õigem oleks kirjutada, et ei loobu millestki maailma päästmiseks, ei isiklikust autost ega kõigist mõttetutest ostudest, raha aetakse kokku hinnaga mis tahes ja elu peab olema ilus, kui südametunnistus hakkab piinama siis tuleb prügi sorteerida või kilekotte mitte võtta poest ja ongi juba kõik probleemid lahendatud.
???16. veebruar 2018, 09:41
Ilmselt oled vist pealinnast kus korralik ühiskondlik transport ja s lausa tasuta.
Eks katsu ilma autota maal elada. Eriti kaugemas provintsis. Kus kohapeal pole ei tood kooli, perearsti, apteeki, postkontorit, kauplust ega isegimitte vallakeskust. Kus kõik jääb kümnete kilomeetrite taha ning bussiliiklus praktiliselt puudub.
jadest nagu Kultuurimaja, klubid, raamatukogud, laseaiad, spordiringid, teenindus, kultuurne meeelahutusvõimalus. Tsivilisatsiooni juurdevõib viia ainult omaenda auto olemasolu.
15. veebruar 2018, 22:28
Maa-ga ei juhtu midagi. Inimestega juhtub.
geograaf15. veebruar 2018, 21:34
Vanasti vähemalt emake loodus reguleeris seda.15. veebruar 2018, 21:09
Siis ilmus valge inimene ja keeras kôik tuksi.
!!!16. veebruar 2018, 09:28
Eriti läks asi tuksi, kui koloniaalajastu lõppes ja süümepiinades poliitikud ning ühiskondlikud organisatsioonid asusid "endist ülekohut" naiivselt ning mõtlematult heastama. Alates 60-ndate algusest. kui Aafrikasse hakkas voorima tuhandeid tonne tasuta ravimeid ja vaktsiine. Ning kui sea rahvastik hoogsalt kasvama hakkas, siis miljoneid, lõpuks juba kümneid miljoneid tonne toiduabi. Et iibe tempo mitte ei aeglustuks. Ja praegu olemegi jõudnud järgmisesse eteappi. Kus lihtsalt enam ei suuda nii palju saata kui nälgivad suud vajaksid. Asjade areng on loogiline. Kui enam piisavalt ei saadeta siis läheme ise sinna kohapeale. Kas või üle mere. Sündmuste käigu loogiline prognoos ütleb et kui ka seal enam piisavalt ei kostitata ja meid on piisavalt palju, siis võtame ise, mis meile vaja.
Moderaator korjas ära. 16. veebruar 2018, 09:30
Kahjuks ei toi arutleda demograafilisi probleeme ega teha prognoose. Ammugi mitte iibe kontrolli alt väljumise tekkemehhanismide ja mõtlematu abistamise tagajärgede kohta.
A15. veebruar 2018, 20:44
Feminist Pakosta üritab Põlluaasale pähe määrida eesti emade halvustamist !!?? ( halvustati muidugi ultrafeministe ,kes ise ei soovi sünnitada )
Ohjah...15. veebruar 2018, 20:21
Ei pea ju nii leili minema ühe feministi pärast, kelle arvamus on niikuinii väär. Mitte ükski ema ei jäta sünnitamata, sest see võib luua lisakoormust maakerale. Selleks ei pea rahvastikuteadlane olema, selleks ei pea isegi mitte põhikooliharidust omama.
Vanamutt16. veebruar 2018, 10:37
Nende feministide ja rahvastikuteadlaste võrra võiks küll rahvastiku arv väiksem olla.
Ex-soomlane15. veebruar 2018, 20:10
Nii, see on kindel et kui mingi kultuurmarxist hakkab rääkima laste saamise piiramisest, tema rääkib ainult valgenahalisist inimisist. Aafrikas ja Lähis-Idas on tema arvamusel kõik nii hästi ja seal tehakse kõik õigesti et oleks fasssissmi-rassssisssmi kui keegi küsiks et miks inimised kellel pole isegi süüa piisavalt, teevad 20 last.
paraku on nii16. veebruar 2018, 10:49
et üks eestlane saastab rohkem kui 800 bangladeshlast!
ixoye15. veebruar 2018, 20:04
Ülepopulatsioon on sama jabur väljamõeldis kui globaalne soojenemine. Väike inimene arvab, et ta suudab suurt maakera tasakaalust viia... Fakt on aga see, et kogu maailma populatsioon mahub Texase osariigi suurusele maaalale ära. Iga päev visatakse sadu miljoneid tonne toitu ära. Toimub massproduktsioon, kus telefonid, autod, külmkapid, arvutid, riided jms on kasutuses ainult hetke, et see siis minema visata uuema mudeli pärast. Seega küsimus ei ole sündimata lastes vaid tänastes feministides ja sekulaase humanismi viljelejates, kes arvavad, et neil on suurem õigus elada kui veel sündimata lastel.
Jumala sama meelt sinuga16. veebruar 2018, 00:30
Aga sa vaata, need ultraskisod on juba siin sulle miinuseid ladumas.
Ma panen siia ühe mitmeski osas üpris reaalse lingi maailmas toimuvast. Sellele oleks mõttekas heita pilk ja mõtelda veidike.
http://www.worldometers.info/
Sel aastal on praeguseks toodetud juba ligi 10 miljonit uut autot,
18,5 miljonit jalgratast JA MÜSTIKA kuid - sel aastal on juba toodetud ka 23,5 miljonit!!! arvutit - see kõik räägib enda eest. Müüdud on ligi 272 miljonit mobiiltelefoni ja kui neid andmeid uurida siis selgub, et neid müüakse kiiremas tempos kui sünnib uusi inimesi Maale. Meeletu raiskamine, tarbimine ja prügi tekitamine käib. Seejuures on kõige iroonilisem, et 99% juhtudest on kõige enam kisavad need, eks tahavadki kõige enam tarbida - õigustatud küsimus siinkohal olekski, et AGA KELLE ARVELT? Mina pakun välja, et need rahvastikupärast muresolijad võiksid teha ise otsa lahti, näidata ka reaalselt eeskuju kuidas nad ruumi teevad?
Moderaator korjas ära. 16. veebruar 2018, 01:48
Ära ikka nii hoogu mine! Koolis matemaatikat oled õppinud? Enne pisut mõtle kui midagi ütled. Nii et , IGA PÄEV VISATAKSE SADU MIJONEID TONNE TOITU ÄRA? Piirdume vaid ühe saja miljoni tonniga ja vaatae, mis välja tuleb. Korruta 365-ga ja saad 36,5 miljadit tonniaastas. Viis tonni iga maailma inimese, seega ka iga neeguse kohta aastas? Ehk et iga maakera, ka kõige nälginum viskab IGA PÄEV ära umbes 13,7 kg. toitu? Sinu väidetavate SADADE miljonite tonniidekorral veel kordades rohkemgi. Palju see kogutoodang siis sinu arvates peaks olema kui juba jäägid on sellises suurusjärgus?
Moderaator korjas ära. 16. veebruar 2018, 01:50
Moderaator näib olevat mateaatika suurim vaenlane. Tarvitseb vaid teha kas või ainult algkooli tasemel matemaatiline tehe, et näidata väite võimatust, kuisee juba ära modereeritakse. Näib, et lubatud pole mitte arvutusevaid huupi l a h m i m i n e.
Õppigem matemaatikat.16. veebruar 2018, 01:57
Kuule, kallis ixoye. Sadu miljoneid tone iga päev? Ära nüüd nii hoogu kah mine. Arvuta. Palun korrutakas või sada miljonit tonnigi 365 päevaga, Saaksid 36,5 miljardit tonni päevas. Mis teks 5 tonni iga maailma inimese kohta aastas ehk 13,7 kg, iga päev! Ka iga nälginud arengumaa elaniku kohta. Kui suur peaks olema kogutoodang, kui ainuüksi jäägid ja kaod sellised oleks?
Texas16. veebruar 2018, 13:04
Kui tihedalt kokku pressida, mahub 1 ruutmeetri peale õige mitu inimest ära. Aga mitu ruutmeetrit on vaja sulle kõige vajaliku kasvatamiseks, kaevandamiseks, tootmiseks? Kuhu paned elutegevuse jäätmed? Ehk siis kõik maailma inimesed võib ju Texase osariiki kokku tuua, aga nende elushoidmiseks ja varustamiseks läheb ikkagi kogu ülejäänud maakera vaja. Muidugi on sellise tiheasustuse korral epideemiad paratamatud, nii et rahvaarvu kahanemist on kergem saavutada.
Moderaator korjas ära. 15. veebruar 2018, 19:52
Näib toimuvat mingi massmodereerimine. Isegu sellised, kus ei ole mitte ühtehi halvustavat või ebatsensuurset sõna. Ainult arutelu iibe, ressursside piiratuse, ökoloogia suutlikkuse üle. Ning loogilised prognoosid. Kuid ilmselt ongi just iga loogiline arutelu erirti ohtlik nähtus.
A 15. veebruar 2018, 20:28
Delfi on süvariiki hakanud mängima - umbes nagu nõuka Glavlit !
Targem annab järele?15. veebruar 2018, 19:44
Väidetakse, et valgeid inimesi olevat niigi juba ainult umbkaudu 8 %. rahvastiku üldarvust. Ja mõned soovitavad nelgi vähestel kollektiivset vabatahtlikku väljasuremist, vaguratelambukestena, et 92% värvilisi nendest tühjaks jäävad alad hõivata ja sellel rohkem laiutada saaksid. Mina selles küll mitte midagi kiidu- ning kadestusväärset ei näe.
Pigem usun ma seda, et kuna arengumaadee iive on täielikult kontrolli alt väljas ning absoluutselt pidurdamatu, tuleb kunagi mitte väga kauges tullevikus suur võitlus ressursside pärast. Nagu põllumaa, toit, energiaallikad, puhas vesi, elamskõlblik keskkond j.n.e. Ning et see saab ilmselt kompromissitu olema. Et kes keda. Et kes jääb ellu ning kes kaob, Ja ma ei tahaks sugugi, et mina, mu lapsed lapselapsed, sugulased ja rahvas kadujate hulgas peaks olema.
elagu sõnavabadus15. veebruar 2018, 19:28
!!!15. veebruar 2018, 19:54
Soositud on vaid tolarantlik ilukõne. Arutelu seevastu aga ohtlik ning taunitav nähtus.
aafrikas15. veebruar 2018, 19:26
saab iga naine keskmiselt 6 last
!!!15. veebruar 2018, 20:03
Varem, sajandeid hõrendasid suurt iivet igasugu näljahädad, haigused, epideemiad, põuad ning sõjad. Nii et rahva arvukus püsis tasakaalus. Paigast ära minek on paljuski valgete mõtlematu sekkumise tulemus. Kümned tuhanded tonnid tasuta ravimeid ning vaktsiine. Kümned miljonid tonne toiduabi. Ja tulemus? Kõik arvukad armsad pisikesed käharpead jäävad ellu ning asuvad 15 aasta pärast ise samas tempos iivet produtseerima.
Kunagi saja ja enama aasta eest olid meile suure pered, kümmekond last peres. Aga palju sündis ning palju ka suri noorelt. Milo arenes elu tasakaalus. Arenes medtsiin, aga samas tõusis ka haridustase. Linnastumine, kultuuritaseme tõus ning laste arvukuse vhenemine käisid käsikäes. Seal lõunas aga toodi meditsiin kandikul koju kätte. Haridus- nng kultuuritase jäi aga samaks. Samuti tavad.
To 19:2616. veebruar 2018, 06:00
Sama oli ju ka Eestis sada aatat tagasi?
A 15. veebruar 2018, 18:57
Auu ,Delfi - Kunas Nigeeria ,Nigeri jõe ja nigeerlased ära keelate ?
A 15. veebruar 2018, 18:54
Auu Delfi! Kunas ebasobivaid sõnu sisaldavate raamatute põletamiseks läheb ?
Segane15. veebruar 2018, 18:40
Maailm on ülerahvastatud ,ärge saage lapsi , las mustad `sünnitusmasinad ´teevad neid !
15. veebruar 2018, 18:18
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
no 15. veebruar 2018, 18:29
sinusuguseid pooletoobiseid ka.
KillaH16. veebruar 2018, 04:26
See siin rohkem nagu Õhtuleht, või nii, mis sa siin ikka seda Delfit hurjutad.
kolla15. veebruar 2018, 18:06
Laste saamine on iseasi aga laste tegemine on nii mõnna tegevus,et sellest vaevalt keegi loobub.
Väga 15. veebruar 2018, 18:04
segane jutt.kellele me siis seda maakera säästame kui järeltulevaid põlvkndi pole.
to väga15. veebruar 2018, 21:27
Inimliik pole ainuke liik maakeral. Aga sulle vist raske teema.
//16. veebruar 2018, 02:05
Sa siis muretsed nende ahnete ja täitmatute valetajate pärast keda kutsume inimkonnaks?
Kõrvalt vaadates on inimkond lihtsalt vähkkasvaja maailma ajaloos.
Wikipedia15. veebruar 2018, 17:54
Mis lastesaamine veel vibraatoriajastul?
yks15. veebruar 2018, 17:45
väljasuremine on järelikult inimõigus, nii eestlastel eraldi, kui terve maailma rahvastikul tervikuna.
A 15. veebruar 2018, 17:33
Eesti territooriumile pidi mahtuma Euroopa Komisjoni hinnangul 30 miljonit inimest - meie liiga haritud ja targad naised keelduvad `sünnitusmasinateks `olemast ja hakkavad feministideks ... naised lõuna polt ei keeldu
Eksid mees15. veebruar 2018, 17:24
Nii mõnigi laps on jäänud ja jääb sündimata tänu absurdsele perekonnaseadusele. Eestis vähemalt nii
15. veebruar 2018, 17:24
Keegi ei saa ju lapsi selleks, et tõsta iivet. Lapsi saadakse ennekõike iseendale ja kui see on läbimõeldud ja kaalutletud otsus, saadaksegi neid nii mitu kui palju arvatakse jõutavat normaalselt üles kasvatada. Kas ja kui palju lapsi vajaks riik, on riigi enda probleem. Kui siinseid tingimusi ei peeta lapse saamiseks-kasvamiseks normaalseteks, siis jäävad osad lapsed seetõttu sündimata, mis on täiesti normaalne. Rõhutan, laps on ikkagi iga vanema teadlik ja kaalutletud otsus, vähemalt ideaalis peaks see nii olema.
Kindlasti on inimestele oluline ka mugavus. Kas lapse saamine on mugav? Kellele on, kellele ei ole, oleneb igast inimesest endast. Milleks mulle 3 last, kui ma EI TAHA kolme last? 1 või 2, täiesti piisav. MULLE piisav.
Osad lapsed jäävad sündimata röögatusuure elatise pärast. Kui ma oleks mees, siis ma ei julgekski last saada. Iial ei tea, millal naine su enda juurest minema lööb ja elatist nõudma hakkab. Kas sellisel mehel on veel tulevikku? Eriti ei. Kes julgeks temaga veel koos elada ja last saada kui eksnaine oma nõuetega aastaid seljas istub.
A15. veebruar 2018, 17:36
Siis tutvu III Reichi perekonnaseadusega -kas sobiv variant ?
maakera15. veebruar 2018, 17:20
ei ole vaja päästa, tema jääb alles.Hukkub inimsugu ja Universumil on sellest sügavalt savi.
juhhaidi15. veebruar 2018, 17:19
Aga meie juba loobusime, et maailma päästa - ikka 400 last vähem eelmisel aastal.
Piirata15. veebruar 2018, 17:17
Tuleb maades, kus sünnib vastutustundetult lapsi. 1laps ja pärast kohe steriliseerida.
Kuuuurija15. veebruar 2018, 17:33
No kes neile siis tulevikus pensionit maksab? Saavad ka oma lastetusmaksu nõudjad ja muud sigimispropagandistid, nagu siin Asotsiaal jt.
Tuleb lihtsalt piirid kinni hoida - kui mõni rahvas eelistab tihedat küünarnukitunnet, siis las ajavad oma rahvaarvu üles. Kui aga hakkavad uusi elualasid hõivama ja teistesse riikidesse tungima, siis tuleb need väljatungijad viimseni lihtsalt ära harvendada.
Päiksekiir16. veebruar 2018, 09:11
Mitte steriliseerima ei pea, vaid abi andmine tuleb lõpetada. Loodus reguleerib ise. Ainus mis neile anda võib on haridus. Peale õpingute lõppu, kõik kodumaale tagasi.
15. veebruar 2018, 17:15
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
puugaasiga auto16. veebruar 2018, 07:52
Selliste puugaasil sõitvate autode kuldaeg oli ikka enne teist ilmasõda. Ainult et väga pikka maad ega ka liiga kiiresti ei saanud nendega sõita. Ka kaubavedu oli tiba keeruline, sest poole koormast võtsid enda alla küttepakud.
15. veebruar 2018, 17:12
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Jah, selleks, et mustadel süüa oleks, peame meie vabatahtlikult välja surema?15. veebruar 2018, 18:17
Kas nii või?
Arengumaade sigimine käib nagu JMKE loo sõnade
Maa mind hoiab, Maa mind toidab, annab kõike tasuta.
Söön ta paljaks, pumpan tühjaks, kontideni kasutan.