Birgit Sarrap; Anu Saagim
ÕL TV | Õhtuleht
31. jaanuar 2018, 12:27

ÕL VIDEO | Birgit Sarrap põgeneb sel aastal lausa kaheks kuuks päikese alla (15)

Teisipäeval kogunesid tuntud staarid lõõgastavale jäätee FUZETEA pressiüritusele, kus joogaõpetaja Jocke Salokorpi andis valgustava õppetunni ja tegi puust ja punaseks, kuidas pimedas, külmas ja stressirohkes argipäevas aeg maha võtta ja endasse uut energiat varuda.

Meie uurisime lauljatar Birgit Sarrapilt, kahe pisipõnni toimekalt emmelt, kuidas tema argipäeva askeldustes külma närvi ja päikselist tuju üleval suudab hoida. 

Birgit ütles: "Minule meeldib puhata nii, et kui ma puhkan, siis ma puhkan juba korralikult. Paratamatult juba see, et mul on kaks pisikest last, on juba nagu täiskohaga töö pluss veel kõik muud tegemised, mis muusikaga seotud. Meil on oma sõprade ja bändiliikmete ringis välja kujunenud üks aeg, kus me võtame hästi pika puhkuse. Sel aastal lähme lausa kaheks kuuks päikese alla, et täiega patareisid laadida.  

Sel korral sõidame taas Taisse, mis on meie üks lemmikkoht ja kus me oleme palju käinud. Aga sel korral mõtlesime, et tahaks seal ka rohkem ringi käia ja rohkem näha. Ja tegelikult meil on ju ka viimased aastad veel, kus on võimalik lastega pikalt Eestist ära olla enne, kui kool algab. Varem oleme olnud Tais kuu aega, aga sellest on väheks jäänud. Alati tahaks veel ja veel."

Milline aeg on Eesti artisti jaoks õige aeg puhata?

Ma arvan, et veebruar, märts ja aprill. Samas, ega kunagi pole seda õiget aega, aga see tuleb lihtsalt võtta. Tegelikult on sügis see aeg, kus tulevad artistidel erinevad plaadid välja ja siis tulevad ka jõulud peale  ja jaanuaris, veebruaris hakkab kõik pisut rahunema. 

Aga kui olen Eestis ja vajan kiiret puhkust, siis sel juhul meeldib mulle väga käia spaatamas ja ka lihtsalt ujumas. Aga ka jooga ja body balance on sellised kohad, kuhu ma üritan, nii palju kui võimalik, jõuda. Joogaga ma tutvusingi just siis, kui ma jäin lapseootele. Ma lausa armusin joogasse. Hingamine ja jooga, need on igale lauljale väga kasulikud. 

Mulle meenus üks väga kummaline hetk sinu karjäärist. Ootasid oma esimest last ja tuuritasid samal ajal koos bändiga 2 Quick Start mööda Eestimaad ringi. Sinu rasedus oli üsna viimase vindi peal, kuid sina möllasid laval nagu miskit erilist polekski juhtunud. Kuidas see lapsele mõjus?

Poiss on täna neljaaastane ja talle meeldib väga muusikat teha ja tema lemmikinstrument on trumm. See tuur vist ikka mõjus talle, sest ta on väga aktiivne poiss. Et tal midagi viga oleks, seda ma küll ei näe. Eks iga ema tunnetab selle ise ära, kui palju ta jaksab ja suudab raseduse ajal teha. Ma ikka päris lõpurase veel ei olnud, kui ma seda tuuri kaasa tegin.  

Mõnusat puhkust, Birgit, sulle ja sinu perele!

Foto: Marta Laan; Birgit Sarrap; Tanja Mihhailova (Tiit Motus)