Tanja Mihhailova; Anu Saagim
ÕL TV | Õhtuleht
31. jaanuar 2018, 12:39

ÕL VIDEO | Tanja Mihhailova: mul on viimased puhkusepäevad, ega ma lavale enam ei roni (3)

Teisipäeval kogunesid tuntud staarid lõõgastavale jäätee FUZETEA pressiüritusele, kus joogaõpetaja Jocke Salokorpi andis valgustava õppetunni ja tegi puust ja punaseks, kuidas pimedas, külmas ja stressirohkes argipäevas aeg maha võtta ja endasse uut energiat varuda. 
Anu Saagim; Birgit Sarrap; Marta Laan; Tanja Mihhailova Foto: TIIT MOTUS

Bravuuritar uuris lähipäevil emaks saavalt Tanja Mihhailovalt, millised on tema argipäeva rutiinist põgenemise nipid. 

Tanjake, kohe, kohe on käes tähtis päev ja sinust saab õnnelik emme. Siis saad puhata nii, et vähe pole?

Tanja: Teadjamad räägivad, et puhkuseks seda nimetada kahjuks ei saa. Aga mul on juba väike puhkus, sest ega ma täna enam lavale ei roni. Viimased kümme päeva on jäänud. Eks näis, mis puhkus siis sellele järgneb. 

Kuidas sa tegelikult puhkad? Sind näeb pea igal pool. Küll ajakirjade veergudel, žüriides, lavalaudadel, seltskonnaüritustel...

Puhkusepäevi on minu elus tegelikult väga vähe. Selliseid päevi, kui mitte kuhugi pole vaja minna, justkui polegi. Ja kui pole vaja kuhugi minna, siis sa pead ju midagi muud tegema. Istud arvuti taga või kirjutad lugusid. Lepid kokkusaamisi ja esinemisi kokku. Päris puhkust on võib-olla kord aastas. Siis, kui võtad neli nädalat ja sõidadki Eestist võimalikult kaugele. Aga see näeb ka nii välja, et esimesed poolteist nädalat sa ei saa nagunii oma töid peast välja.

Kuna ma suhtlen igapäevaselt hästi paljude inimestega, siis tegelikult meeldib mulle puhata täiesti üksinda. Vabalt võin minna mõnda kohvikusse, istuda maha ja lihtsalt vaadata inimesi. 

Sina ja vaatad inimesi!? Inimesed vaatavad ju hoopis sind ja küsivad autogramme?

Jah, kohvikutes istumisega tegelen põhiliselt välismaal. Eestis ma ei saakski seda rahulikult teha.

Aga Eestis?

Eestis olles meeldib mulle üksinda kodus olles koristada. See võib mõne arvates olla imelik. Selline monotoonne tegevus. Minu jaoks väga hea, sest ei pea eriti mõtlema. Aga seda pean ma saama teha üksinduses. Kui keegi kodus on, siis ma ei korista. 

Aga tegelikult pean tunnistama, et minu igapäevatöö on minu jaoks ka väga armas tegevus. See pole minu jaoks, et oh jummel, jälle peab tööle minema! Mulle ikka meldib sellega tegeleda. Ja kui mul on paar täiesti vaba päeva, siis ma olen kogu päeva pidžaamas, ma ei lähe isegi hambaid pesema. Lähen otse voodist diivanile ja sealt kööki, võtan midagi head ja vaatan rahus igasuguseid filme. Mõnulen lihtsalt üksinda diivani peal. 

Mis sul kõige rohkem tuju tõstab?

Ikka päike. Sellega on Eestis kahjuks kehvasti. Aga kui ta välja tuleb, siis lähen kohe jalutama. Kuna ma elan Nõmmel, siis meil on ümberringi männid ja oravad ning seal on tõeline metsas olemise tunne.  

Birgit Sarrap; Tanja Mihhailova Foto: Tiit Motus