Daniil SavitskiFoto: Robin Roots
Krimi
3. jaanuar 2018, 15:57

Jalgpalliliit Savitskile esitatud süüdistusest: see on tema isiklik asi (2)

Harju maakohus tuleb 18. jaanuaril eelistung kriminaalasjas, kus kahele kinnisvarafirma Delta Property juhile on esitatud süüdistus nii kelmuses kui prostitutsioonile kaasa aitamises. Üks meestest on Eesti Jalgpalli Liidu juhatuse liige ja eelmisel hooajal esiliigaklubis Tallinna Kalev mänginud väravavaht Daniil Savitski.

Eesti Jalgpalli Liidu avalike ja koostöösuhete osakonna juhataja Mihkel Uiboleht liidu juhatuse liikmele esitatud kahtlustust kuidagi kommenteerida ei soovi. "Tegemist on Daniil Savitski isikliku asjaga," ütles Uiboleht Õhtulehele.

Tänavu augustis pidasid politsei kiirreageerijad Tallinnas jõuvõtetega kinni kinnisvaraärimehe, keda kahtlustatakse kaitsetutelt inimestelt, sealhulgas lastelt ja invaliididelt, korterite ja raha välja petmises. Seda kajastas ETVs saade "Pealtnägija". 

Kinnisvaraärimeeste skeemi keskmes olid kohtutäiturite oksjonid, kus läheb võlgade katteks haamri alla kinnisvara. Kuna tihti on tegu kaasomandis korteritega, mis pealegi viletsas seisus, on huvi oksjonite vastu suhteliselt väike ja hinnad madalad, kajastas novembris "Pealtnägija".

Daniil Savitskiga (28) analoogse süüdistuse sai Stanislav Borodin (34), kinnisvarafirma Delta Property teine juht, kelle politsei möödunud aasta augustis kinni pidas ja vahistas, vahendab ERRi uudisteportaal. Savitski vahistamist politsei toona ei taotlenud ja ta viibib vabaduses.