HOMMIKUSÖÖK STAARIGA | Bravuuritar valmistas Piibule ja Tuudule prantsuse stiilis munaputru
Anu Saagim 25. oktoober 2017 23:26
Just jõudis lavalaudadele Eesti esiklounide uus lavastus „Piip ja Tuut. Pimedas ja teki all“. Suurepärase rolli teevad nii lastele kui täiskasvanutele mõeldud lavastuses Haide Männamäe ja Toomas Tross. 

„Meie uuslavastus peaks olema kohustuslik kõigile peredele, kus kasvab lapsi, olgu nad siis kui vanad tahes. Kui on päris väiksed, siis saavad nad veidi targemaks ja kindlasti oskavad hiljem küsimustega jätkata. Suuremad lapsed õpivad suhtuma delikaatsesse teemasse pingevabalt ja eluterve huumoriga. Lapsevanemad saavad aga võimaluse peeglisse vaadata ja see, mis sealt vastu vaatab, on kohutavalt naljakas ning seeläbi ka vabastav,“  võtavad peategelased etenduse lühidalt, kuid tabavalt kokku. Etendust mängitakse praegu Solarise Apollo kinos. Piletid saadaval Piletilevis.    

Bravuuritar kutsus klounid hommikusöögile Viru Lyoni restorani Viru Keskuses, kus valmistas koos peakokk Jürgen Lipiga naljaninadele imemaitsva munapudru avokaado ja suitsukalaga. Aga kuna Tuut on taimetoitlane, siis tema portsu panime Piibuga loomulikult ise nahka.  

HOMMIKUSÖÖK STAARIGA . Bravuuritar valmistas Piibule ja Tuudule prantsuse stiilis munaputru avokaado ja suitsukalaga Foto: Jörgen Norkroos

Selle imemaitsva roa – prantsuse moodi munapudruga täidetud avokaado koos suitsukala ja astelpajuvinegretiga – valmistamine on imelihtne.

Vaja läheb avokaadot, muna, murulauku, võid, värsket rohelist salatit, suitsutatud koha, vürtsikat kurki marineeritud tšilli, ingveri ja küüslauguga, murulauguga aioli't ehk küüslaugumajoneesi, astelpajuvinegretti ja sidrunit.

Kuidas aga seda isuäratavat koogelmoogelit valmistada, vaata juba meeleolukast videost!

Pikemat intervjuud Piibu ja Tuudu aka Haide Männamäe ja Toomas Trossiga vaata ja loe homsest Õhtulehest! 

HOMMIKUSÖÖK STAARIGA . Bravuuritar valmistas Piibule ja Tuudule prantsuse stiilis munaputru Foto: Jörgen Norkroos

Viru Lyoni restoran on hubane ja prantslasliku miljööga kohvik ja restoran Tallinnas, mille à la carte menüü on väga rikkalik, põnevate eel-ja pearoogade ning magustoitudega. Menüüst leiab nii klassikalise Prantsuse köögi roogi, moodsat toitu, aga ka peakoka lemmikuid laiast maailmast. Viru Lyoni restoranis saab nautida maitsvat hommikusööki. Seal valmivad ehtsa võiga, käsitööna tehtud krõbedad croissant`id, soolased või magusad prantssaiad, aga ka puder, omletid ja teised road. Alates 12.00 jõuavad letti lõunapakkumised, mis on lisaks Prantsuse köögile inspireeritud ka teistest rahvustoitudest. Ka restorani joogikaart väga rikkalik- esindatud on erinevate Prantsuse piirkondade veinid, aga ka teiste maade parimad veinid. Kokteilivalikus on populaarseimad joogid üle kogu maailma.

Nädalavahetustel kõlab Viru Lyoni restoranis elav muusika Eesti artistidelt, aeg-ajalt toimub ka põnevaid gurmeeõhtusööke maailma tippkokkadega või tähtpäeva-brunch`e põnevate roogadega. Lisaks saab nautida lõbusaid etendusi. Suvel on avatud suur ja hubane terrass, kus saab nautida mõnusat ilma, hõrgutavaid toite ja muusikalisi etteasteid.

Samal teemal

Kommentaarid  (24)

kuidas on 26. oktoober 2017 16:21
voimalik toidust kirjutades saagimit promoda ? teda nahes laheb ju soogiisu ara !
Õhtulehele 26. oktoober 2017 22:27
Ärge toppige neid vastikuid Saagimi pilte iga päev ajalehte! See peletab Õhtulehe tellijad ja lugejad eemale!
ilusad hambad muidugi, 26. oktoober 2017 12:03
aga ega need sellepärast ei pea alati olema irevil, tüütu juba, võiks mõelda muutumisele, oleks huvitavam.
Kõik kommentaarid

SISUTURUNDUS