HOMMIKUSÖÖK STAARIGA | Paljas Porgand köögis: klassikaline kaerahelbepuder on välja murdnud hommikusöögi raamidest (12)
Paljas Porgand üritab tavalisest pudrust teha poppi trendi ning viia seda massidesse, et ka need, kellel vanaema retseptidest villand, hakkaksid rohkem katsetama. Lihtsalt piimast ja kaerahelvestest enam pudruteoks ei piisa, sest see annab vaid osa vajalikke toitaineid. Pudrusse võib lisada vabalt ka riivitud suvikõrvitsat ja purustatud lillkapsast või miks mitte hoopis juustu ja peeti, mis muudab pudru justkui isuäratavaks risotoks. Laste lemmikuteks on aga kindlasti magusad šokolaadi- ja kaneelirullipudrud.
Putrudega hakkas Paljas Porgand katsetama juba siis, kui fitnessiga tegeles ning tõdeb, et ootab iga päev hommikusööki, sest on töötanud enda jaoks välja põnevad retseptid, mis on ühtlasi nii toitvad kui maitsvad. Naise sõnul saab putru süüa nii hommikul, lõunal kui õhtusöögil.
„Toidukorrana on kaerahelbepuder tõepoolest väljunud hommikusöögi raamidest ja paljud fitnessientusiastid naudivad seda sooja kausitäit ka enne või pärast trenni või miks mitte lausa õhtusöögiks,“ tõdeb Paljas Porgand.
„Nüüd soovin aga kaerahelbepudru fenomeni fitnessimaailmast väljapoole viia ja näidata ka kõige võhiklikumale kokkamishuvilisele, missuguseid võimalusi kaerahelbed toidumaailmas pakuvad, sest pudruretseptide mitmekülgsus on täpselt sama piiritu, kui kokkaja kujutlusvõime.“
Staarblogijal on plaanis varsti avada ka oma kohvik
Bravuuritar kutsus Palja Porgandi hommikusöögile seekord siiski veel kohvikusse Mademoiselle Solarise keskuses, kus valmistati ja mekiti koos nelja ainulaadset putru. Tegemist on väga eriliste retseptidega, kus valmiv toit pole lihtsalt puder, vaid pigem eriline roog, mis sisaldab lisaks kaerahelvestele ka suvikõrvitsat, lillkapsast või muid köögivilju. Lisaks on need kõik väga kaalusõbralikud ning pakuvad kindlasti huvi ka paljudele kaalujälgijatele või treenivatele inimestele ehk siis suurele hulgale neist, kes oma tervise eest hoolt kannavad. Kõiki neid putrusid saab nautida kohvikus Mademoiselle ka nädalavahetuse brunch'il.
Kitsejuustu-punapeedipuder palsamikastme ja seesamiseemnetega
Vaja läheb:
75 g riivkeedupeeti
30 g kaerahelbeid
25 g kookoskoort
25 g kitsejuustu
1 spl vahtrasiirupit
1/2 tl rosmariini
1/2 tl tüümiani
1/2 tl paprikamaitseainet
noaotsatäis Himaalaja soola
noaotsatäis laimipipart
seesamiseemneid kaunistamiseks
palsamikastet kaunistamiseks
salatilehti kaunistamiseks
koriandrit kaunistamiseks
Valmistamine:
Mikserdada peet koos vahtrasiirupi, kookoskoore ja maitseainetega ühtlaseks püreeks. Lisa vajadusel vett ja keeda kaerahelbeid potis madalal tulel seni, kuni kaerahelbed on pehmed. Vala puder kaussi ja puista peale kitsejuust, koriander ja seesamiseemned. Serveerides lisa soovi korral salatilehed ja palsamikaste.
Võine kukeseenepuder
Vaja läheb:
1 muna
100 g marineeritud või praetud kukeseeni
100 g riivitud suvikõrvitsat
30 g kaerahelbeid
1 spl taluvõid
1 tl rosmariini
noaotsatäis Himaalaja soola
noaotsatäis musta pipart
Valmistamine:
Keeda kaerahelbed koos suvikõrvitsaga väheses vees pehmeks. Lisa muna ja klopi kohevaks. Sega hulka hakitud kukeseened ja maitseained. Hauta potis veidi veel ning serveeri taluvõiga.
Šokolaadi-maapähklivõipuder
Vaja läheb:
100 g peenelt purustatud lillkapsast
100g munavalget
35 g kaerahelbeid
20 g maapähklivõid
10 g vahtrasiirupit
10 g toorkakaod
noaotsatäis Himaalaja soola
mandlipiima keetmiseks
kakaotuumasid kaunistuseks
Valmistamine:
Keeda purustatud lillkapsas ja kaerahelbed mandlipiimas pehmeks. Lisa munavalge ja klopi vahule. Sega sisse kakao, sool ja vahtrasiirup. Serveerides nirista puder üle maapähklivõiga ja puista peale kakaotuumasid.
Kaneelirullipuder
Vaja läheb:
1 banaan
100 g Kreeka jogurtit või maitsestamata jogurtit või kookosjogurtit
100 g peenelt purustatud lillkapsast
35 g kaerahelbeid
3/4 tl kaneeli
1/2 tl vanillliekstrakti
noaotsatäis Himaalaja soola
mandlipiima ketmiseks
Valmistamine:
Keeda kaerahelbed ja purustatud lillkapsas vähese mandlipiimaga pehmeks. Mikserda kõik ülejäänud koostisosad ühtlaseks ja sega pudru sisse. Kuumuta veidi veel ja serveeri.
NB! Kõikide pudruportsude kogused on mõeldud ühele inimesele!
Vaata ka meeleolukat videot!
Pikemat intervjuud Palja Porgandiga loe juba homsest Õhtulehe veebist!
Juba sel nädalavahetusel korraldavad Paljas Porgand, Apollo, Food Meetup Estonia ja kohvik Mademoiselle ürituse „Tervisepäev: kodumaised väetoidud ja välismaine superfood“. 28. oktoobril arutletakse koos ekspertide ja praktikutega, milles peitub toidu vägi, mis on tuntud ja vähem tuntud väetoidud ning kas ja miks tasub eelistada kohalikku või välismaist. Üles astub ka Paljas Porgand ise! Vaata lisaks SIIT!
.-.-.-
huvitav, kuidas Paljas Porgand siis välja näeb kui ta riides on???