29. septembril pidas diiva Katrin Karisma maha ägeda peo oma sõprade ja fännide keskel Estonia teatri talveaiasFoto: Viktor Burkivski
Inimesed
1. oktoober 2017, 11:36

PILDID JA VIDEO | Diiva Katrin Karisma pidas maha ägeda sünnipäevapeo sõprade keskel Estonia talveaias (35)

21. augustil tähistas oma 70. sünnipäeva Estonia teatri armastatud solist Katrin Karisma. Reedel, 29. septembril pidas aga diiva maha ägeda peo oma lähimate sõprade ja fännide keskel Estonia talveaias, kus astus üles Komöödiateatri poolt ekstra tema jaoks lavale toodud tragikomöödiaga „Hollywoodi filmitähed“, milles teeb kaasa ka teine teatriprimadonna Helgi Sallo.

Selle loo peategelasteks on kunagised filmikunsti superstaarid Bette Davis (Katrin Karisma)  ja Joan Crawford (Helgi Sallo), kes on mõlemad ka Oscari pälvinud.

Alles oma karjääri lõpus mängivad nad esimest korda samas filmis ja muidugi puhkeb halastamatu konkurents. Selles sõjas on kõik vahendid lubatud. Mõlemad kiristavad hambaid, aga peidavad selle teeseldud naeratuse taha. Rafineeritud solvangud ja vaimukused lendavad mõlemas suunas ja kumbki ei kavatse alla anda.

Paratamatult tekib küsimus, kas meie eesti primadonnad on ka midagi taolist läbi elanud? Olid ju nemadki Estonia teatris nii kolleegid kui konkurendid. Sellele küsimusele oskavad vastata ainult nemad ise, meie võime ainult oletada vastavalt oma rikutuse tasemele. Ja nautida mõlema kirglikult esitatud rolle ning otsustada, kumb siis ikkagi seekord peale jäi, kas Helgi Sallo või Katrin Karisma? Igatahes pälvis diivade etteaste publiku poolt suurepärase vastuvõtu kuumade ovatsioonide ja uhkete lillesülemite näol. 

Diivad Helgi Sallo ja Katrin Karisma  Anton Burge’ tragikomöödias "Hollywoodi tähed" 

Inglase Anton Burge’ tragikomöödia maailmaesietendus oli 2011 Londoni Arts Theatre’s. Meil lavastas selle Erki Aule ja kujundas Riina Vanhanen. Muide, Ameerikas valmis äsja ka kaheksa osaline seriaal „Vihavaen – Bette ja Joan“, kus neid staare mängivad Jessica Lange ja Susan Sarandon.

Katrin Karismat oli õnnitlema tulnud teiste seas ka äsja oma 80 aasta juubelit tähistanud Voldemar Kuslap. 

Juubeliüritusele oli saabunud arvukalt kolleege, tuttavaid ja lihtsalt teatrisõpru. Pärast etendust oli esimeseks õnnitlejaks tuntud ooperilaulja Rene Soom, kes kuulutas juubilari pidulikult Eesti Teatriliidu auliikmeks. Lillesülemitega olid tervitama tulnud ka paljud lauljad, näitlejad, lavastajad ning avaliku elu tegelased, nagu Voldemar Kuslap, Hans Miilberg, Tõnu Tamm, Mari Lill, Raivo Trass, Arne Mikk, Laine Randjärv, Ivi Eenmaa jpt.

Samuti anti Katrin Karismale juubeli puhul üle Eesti näitlejate liidu auliikme tunnistus. 

Pärast etendust kostitas Katrin Karisma kõiki tordi ja vahuveiniga, nii kutsutud külalisi kui tavavaatajaid, kes olid pileti ostnud. Kevadel lausa kuu aega Piletilevi müügitabeli tipus püsinud „Hollywoodi filmitähed“ on pälvinud publiku erakordselt sooja vastuvõtu. Peatselt viiakse see tükk esmakordselt ka välismaale, kui mängitakse esinduslikus Helsingi Savoy Teatris. Ja loomulikult sõidetakse uuel hooajal ringi kõikjal üle Eesti, nii suuremates kui väiksemates kohtades.

Vaata pilte ja videot diivade suurepärasest etteastest!

Etendused: 

03.10 PÕLVA KULTUURIKESKUS

04.10 JÕGEVA KULTUURIKESKUS

10.10 TAPA KULTUURIKODA

11.10 HELSINGI SAVOY TEATER

16.10 TALLINN VENE KULTUURIKESKUS

17.10 VIIMSI HUVIKESKUS

22.10 RAKVERE TEATER

04.11 OTEPÄÄ KULTUURIKESKUS

05.11 TARTU VANEMUISE VÄIKE MAJA kell 16

07.11 KÄRDLA KULTUURIKESKUS

08.11 SALME KULTUURIMAJA

09.11 KURESSAARE KULTUURIKESKUS

16.11 VILJANDI PÄRIMUSMUUSIKA AIT

17.11 JÕHVI KONTSERDIMAJA

21.11 PÄRNU KONTSERDIMAJA

22.11 ARE HUVIKESKUS

09.12 ELVA KULTUURIKESKUS kell 17

10.12 JÄRVA-JAANI KULTUURIMAJA kell 17

15.12 TALLINN SALME KULTUURIKESKUS

16.12  TARTU VANEMUISE VÄIKE MAJA

Algus kell 19