Foto: Robin Roots
Eesti uudised
7. oktoober 2017, 10:19

SUUR SÕU TULEKUL! Pärnus pärjatakse täna auhinnagalal aasta õpetaja

Täna, 7. oktoobril algusega kell 19 toimub Pärnu kontserdimajas üleriigiline Aasta Õpetaja auhinnagala "Eestimaa õpib ja tänab". Otseülekande laureaatide pidulikust tunnustamisest teeb Eesti Televisioon. 

Aasta Õpetaja gala eesmärk on esile tõsta haridustöötajaid ja hariduse toetajaid, kes panustavad noorte heasse käekäiku ja kelle töö on teistele eeskujuks. Aasta õpetajate karjääritee on eeskujuks – nad on kasvanud tippspetsialistiks, panustanud oma ainevaldkonna arengusse üleriigiliselt, koolitanud ja toetanud kolleegide arengut.

Galal jagatakse tunnustust järgmistes kategooriates: aasta lasteaiaõpetaja, aasta klassiõpetaja, aasta põhikooliõpetaja, aasta gümnaasiumiõpetaja, aasta kutseõppeasutuse õpetaja, aasta klassijuhataja, aasta õppeasutuse juht, aasta õppejõud, aasta suunaja, aasta hariduse sõber, aasta tegu hariduses, aasta õppurid ning aasta juhendaja.

Tänavu esitati tunnustamiseks kandidaate 1206 korral, mis on koguni veerandi võrra möödunud aastast enam. Parimatest parimate väljaselgitamiseks tegid tööd maakondlikud komisjonid, kõrghariduse komisjon ja seejärel üleriigiline komisjon, kuhu kuulusid haridusega seotud organisatsioonide esindajad.

1,5 tundi kestvasse otseülekandesse mahub kõikide kategooriate laureaatide auhindamine, aga ka terviklik lavastatud programm. Lisaks esinevad mitmed tuntud artistid – Curly Strings, Ruslan Trotšõnskõi, Maria Listra, Genka, Argentum Vox, WAFi tantsijad jt.

Tunnustusürituse eestvedajateks on haridus- ja teadusministeerium, sihtasutus Innove ning Eesti haridustöötajate liit.

Vaata nominente SIIT!