Kersti Kaljulaid ja Mike Pence KadriorusFoto: RAIGO PAJULA / VPK
Inimesed
31. juuli 2017, 15:10

Aldo Järvsoo president Kaljulaidi kleidivalikust: "See on tema ametiaja tähtsaim visiit – väga tore, et ta on iseendaks jäänud." (68)

Täna kohtus Eesti riigipea Kersti Kaljulaid Ameerika Ühendriikide asepresidendi Mike Pence'iga. Kadriorus toimunud kohtumisel kandis Kaljulaid enda lemmikmoemaja Iris Janvieri loomingut. Kleit, mis oli punast värvi ning lihtne, ent elegantne, pälvis paljude silmapaaride tähelepanu. 

Tuntud disaineri Aldo Järvsoo sõnul oli presidendi kleidivalik väga temalik: „Selline klassikaline punane kleit, mida ta armastabki kanda.“

Lihtsuses peitub ilu

Järvsoo räägib, et Kaljulaid mõjus väga elegantsena ning kleidi juures polnud midagi üle pakutut, kõik oli täpselt nii nagu peab.

„Mul isiklikult on väga tore näha naisi kleitides. Kui enamik naispoliitikuid armastab kostüüme kanda, et mõjuda veidi teistmoodi, siis Kersti Kaljulaidi puhul on tore, et ta armastab kleite kanda,“ räägib Järvsoo.

Kersti Kaljulaid ja Mike Pence Kadriorus Foto: RAIGO PAJULA / VPK

„See oli kõige nimekam ja tähtsam visiit üldse, mis Kaljulaidi ametiaja jooksul on olnud – väga tore näha, et ta on iseendaks jäänud,“ ütleb moekunstnik lisaks.

Midagi muuta poleks vaja

„Kuna antud juhul olid rinnaesisel juba kaunistused olemas nende voltide puhul, siis ei olekski olnud vaja midagi lisada,“ arvab Järvsoo. „Lihtne ja igati sobilik kleidivalik.“

Ka soeng, mis tähelepanelike sõnul muutunud oli, sobis Järvsoo arvates kleidiga ideaalselt ning lisab, et kleit ja soeng peavadki olema kandjale väga loomuomased.

Aldo Järvsoo Foto: Tiina Kõrtsini