Foto: Kaitsevägi
Galeriid
31. juuli 2017, 16:58

FOTOD | Kindral Terras: Michael Pence'i visiit toimub Eestile olulisel ajal (42)

Täna Eestis kahepäevase visiidi lõpetanud Ameerika Ühendriikide asepresident Michael Pence kohtus pärastlõunal kaitseväe peastaabis Eesti kaitseväelaste ning siin teenivate NATO liitlasüksustega.

Kaitseväe juhataja kindral Riho Terrase sõnul toimub asepresident Pence'i visiit olulisel ajal ning näitab, et meie julgeolekumuresid võetakse tõsiselt. "Ma olen kindel, et NATO arutab meie piirkonna võimelünkasid ühiselt ja täiendamise osas jõutakse ühiste otsusteni. On selge, et julgeolek on tervik ja Balti riigid koos liitlastega peavad jõudma toimivate lahendusteni," lisas Terras.

Samuti said asepresident Pence, Eesti president Kersti Kaljulaid, Läti president Raimonds Vējonis ja Leedu president Dalia Grybauskaitė kaitseväe juhataja kindral Riho Terraselt ning NATO lahingugrupi ülemalt kolonelleitnant Andrew Ridlandilt kaitseväe peastaabi kindralite saalis ülevaate Eestisse paigutatud liitlasüksustest.

Külastuse raames tegi asepresident Pence sissekande kaitseväe peastaabi külaliste raamatusse, samuti istutasid USA asepresident ja Balti riikide presidendid kaitseväe peastaabi parki tammed.

NATO lahingugrupis teenivad alates aprillist Eestis Ühendkuningriigi, Prantsusmaa ja Taani üksused. Ameerika Ühendriikide üksused on paigutatud Poola, samuti roteerib USA regulaarselt üksusi Balti riikides ja Poolas.

Eestisse saabuvad Ameerika Ühendriikide sõdurid taas sügisel kui kompaniisuurune üksus alustab teenistust 2. jalaväebrigaadi Kuperjanovi jalaväepataljoni juures.