Foto: Erik Roose
Eesti uudised
15. märts 2017, 20:02

Täiendatud kl 22!

Rahvusringhääling valis uue juhi (7)

Kolmapäeva õhtul kogunenud Eesti rahvusringhäälingu (ERR) nõukogu valis meediaorganisatsiooni uueks juhiks Erik Roose.

Nõukogu esimees Agu Uudelepp ütles, et Roose puhul sai otsustavaks tema põhjalikult läbitöötatud visioon, pikk kogemus meediaorganisatsiooni juhtimisel ja suutlikkus luua inimestele häid töötingimusi koos hea õhkkonnaga, vahendab ERR.ee.

"Temaga varem koos töötanud inimesed kinnitavad, et tegemist on suurepärase meeskonnamängijaga. See on omadus, mida ERR-i juht hädasti vajab," märkis Uudelepp.

ERR-i juht valiti kolme kandidaadi seast.  Esimesest voorust pidi edasi saama kaks enim hääli saanud kandidaati. Allar Tankler kogus esimeses voorus 4, Mart Luik 3 ja Erik Roose 2 poolthäält.

ERR-i nõukogu liikme Martin Helme (EKRE) sõnul oli Roose kõigi teine eelistus ja kõik tahtsid esimeses voorus, et nende esimene eelistus ilmtingimata edasi teise vooru läheks, kirjutab Delfi. "Teine eelistus ehk Roose, kelle peale tegelikult kõik olid valmis kompromissi tegema, kukkus välja esimeses voorus," märkis Helme.

Kuna kõigile üheksale nõukoguliikmele oli selge, et Tankler ega Luik ei saa seitset häält, hääletati iga kandidaadi üle eraldi, kas jah või ei. Roose sai selle hääletuse tulemusel 8 poolt- ja 1 vastuhääle, Tankler ja Luik mõlemad 5 poolt- ja 4 vastuhäält. Selle hääletuse tulemusel otsustatigi Roose ERR-i uueks juhiks valida.

Refereeritud artikli täistekst Delfis.

Uus esimees peaks astuma ametisse hiljemalt 1. juunil 2017 ja tema ametiaeg kestab aastani 2022.

Erik Roose (sündinud 16. aprillil 1968 Tallinnas) on tippjuht. Ta oli ajalehe Postimees peadirektor 1998–2012. Aastatel 1996–1998 töötas ta nädalalehe Eesti Ekspress peadirektorina. 1991. aastal lõpetas ta Tallinna Tehnikaülikooli ehituse ökonoomika ja organiseerimise erialal.