ERR uudistemaja.Foto: HEIKO KRUUSI
Eesti uudised
1. august 2017, 19:32

Lisatud ÜRO pagulasameti kommentaar!

ÜRO pagulasamet toetas "Pealtnägijat", rahasüsti abil said ka teised ERRis eetriaega (52)

Sel aastal on ERRi sihtotstarbeliselt toetatud 17 korda ja neist viimane, ulmeliseks tembeldatud 950 000 euro suurune rahastus jalgpalliliidu poolt, ei ole teps mitte suurim summa, mis sel aastal laekunud.

Suurematest summadest saab välja tuua soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise voliniku kantselei 209 826 euro suuruse toetuse, mille kasutamise aeg on määratud kolme aasta peale - 2019. aasta augustini.

Kõnekas on ka ÜRO pagulasameti 2400 dollari suurune sihtotstarbeline toetus eelmise aasta lõpus, millega ETV uuriva ajakirjanduse saadet "Pealtnägija" rahastati. Tõenäoliselt sündis antud rahade eest 21. detsembril ilmunud lugu, milles reporteri rolli asunud näitlejatar Piret Krumm Türgis pagulasabi uurimas käis.

2017. aasta juunis ERRi juhtimise üle võtnud Erik Roose sõnul kaalutakse sellised sihtotstarbelised toetused põhjalikult läbi.

Refereeritud artikli täistekst Delfis

ÜRO pagulasamet: me ei mõjuta meediat!

Õhtulehega ühendust võtnud ÜRO pagulasameti (UNHCR) Põhja-Euroopa piirkonna esinduse Läti ja Eesti kõneisik Didzis Melbiksis rõhutab, et pagulasamet ei rahasta ega mõjuta meediat, pidades silmas ajakirjanikele tasu maksmist.

"UNHCR on aegajalt toetanud ajakirjanikke ja meediaväljaandeid, kes soovivad kajastada globaalset pagulastemaatikat välismaal, kattes nende reisikulud. Nii oli see antud uudises välja toodud juhtumil, nagu ka sarnase Eesti Päevalehe/Delfi ajakirjaniku reisi puhul Türki. Selle abil toetame me ajakirjanike endi püüdlusi tõsta inimeste teadlikkust pagulasi puudutavail teemadel," selgitab Melbiksis, et mingil juhul ei sekku organisatsioon valmivate lugude sisusse ja kinnimakstud piletiga reisival ajakirjanikul on täielik vabadus olla pagulaste temaatika ja UNHCR tegevuse suhtes nii kriitiline kui ise õigeks peab.