"Külmamütsid"Foto: Andrei Reinol
Inimesed
2. märts 2017, 16:11

Eestlase lummav loodusfoto kaunistab National Geographicu rahvusvahelist ajakirja (8)

National Geographicu värskes numbris ilmub Eesti fotograafi Andrei Reinoli lummav foto "Lumemütsid", mis tehtud Paljassaare poolsaarel. 

Selle fotoga astub Reinol nende väheste piltnike sekka, kelle foto on avaldatud National Geographicu rahvusvahelises ajakirjas, teatab National Geographic Eesti Facebooki lehel. 

Tähelepanu pälvinud varemgi

2016. aastal kuulutati "Külmamütsid" ka Sony World Photography Awards Eesti rahvusliku auhinna võitjaks. 

"Ma tean, kui oluline on olla suurepärase maastikupildi tarvis õigel ajal õiges kohas. Seepärast on hea kanda kaamerat alati kaasas," rääkis Reinol toona foto sünniloost.  "Ka vanadest sadamakai vaiadest võivad saada väga fotogeenilised objektid. Kes oleks osanud oodata, et piisavalt külm ilm neile jäämütsid pähe paneb?"

"Oma osa mängis mõõn, mis merevee piisavalt madalale oli langetanud. Maastikupildi esiplaaniks sobisid nad suurepäraselt. Tavaliselt ei paista nad vee alt väljagi. Kuna õhutemperatuur langes alla nulli, siis auras meri ning kattis kinni kõik ümbruses oleva vaatevälja. Minu paremal käel olevad inetud sadamakraanad olid kui vati sees. Üle mere paistev linna siluett oli kadunud kui tina tuhka. Ka varahommikul tööle sõitvate autode rida ei olnud paista. Eriti põnevaks muutus olukord aga siis, kui juba tõusnud päike end udu vahelt läbi pressima hakkas. Esimesed valguskiired olid silmipimestavalt kuldsed ning lisasid juba niigi lummavale vaatepildile viimase sära. Sel hetkel teadsin, et olen õigel ajal õiges kohas. Aga on hetki, mis jäävadki vaid mälestustesse. Seekord tundsin headmeelt, et sain sellest looduse mängust osa, ning talletasin ta ka oma kaamerasse."