"Rummu"Foto: Andrei Reinol
Galeriid
17. märts 2015, 12:58

GALERII: Andrei Reinol võitis Sony ülemaailmse fotokonkursi Eesti rahvusliku auhinna

Eesti fotograaf Andrei Reinol nimetati täna fotokonkursi 2015. aasta Sony World Photography Awards Eesti rahvusliku auhinna võitjaks.

Reinoli võidufoto „Rummu" valiti parimaks Eesti fotograafi pildistatud fotoks, mis esitati maailma suurimale fotokonkursile 2015. aasta Sony World Photography Awards kümnes avatud kategoorias.

Võidufoto kohta rääkis Reinol: „See koht muutus eriti populaarseks eelmisel suvel. Vett täis vana karjäär tõmbab ligi palju inimesi, kes käivad seal suve jooksul kristallselget vett nautimas. Olen käinud seal mitu korda muude fotoprojektidega seoses ja tahtsin sellest tööstusmaastikust ka ise mõne pildi teha.

Teisest küljest tahtsin, et kõik oleks lihtne ja selle koha ilu tõuseks esile. Selge rohekas vesi võimaldaski mul seda teha. Eestis ei ole just palju mägesid ning seetõttu paistab see huvitav ja teistsugune."

"Loomulikult on Eesti rahvusliku auhinna esimese koha võitmine minu jaoks suur au. Tänan World Photography Organisationit selletunnustuse eest!", rõõmustas kirglik hobifotograaf võidu üle.

Reinol saab auhinnaks Sony a7 kaamera ja tema tööd näidatakse Sony World Photography Awards näitusel, mis on avatud 24. aprillist 10. maini Londonis Somerset House' is.

Eesti rahvusliku auhinna võitjad:

1. koht – Andrei Reinol
2. koht – Peep Loorits
3. koht – Argo Argel

Täna kuulutas Sony World Photography Awards välja kõigi 54 rahvusliku auhinna võitjad. Rahvuslike auhindade programmi raames tunnustatakse ja auhinnatakse kohaliku fotograafi pildistatud parimat üksikfotot ning see hõlmab tervet maailma Argentinast Austraaliani.

Osaleda saavad väga erinevate oskuste ja võimetega fotograafid. Kõikide võitnud piltidega saab tutvuda veebisaidil www.worldphoto.org.