Foto: Mihkel Maripuu/Postimees
Eesti uudised
7. juuli 2016, 12:45

Oviiri skandaali jätk: Taavi Rõivas valitsuses lasteaiakasvatajat mängima ei hakka (64)

"Ma arvan, et ilmselt keegi ei eelda, et peaminister käib iga ministri järel kontrollimas, mis ta igal tööpäeval teeb," ütleb peaminister Taavi Rõivas Liisa Oviiri reisiskandaali taustal.

Tänasel valitsuse pressikonverentsil uuriti Rõivaselt, kuidas ta hindab ettevõtlusminister Oviiri välisvisiite, mille vajalikkuse meedia viimastel päevadel kahtluse alla seadnud. Rõivas jäi poliitkorrektseks. "Eeskätt peaks küsima ministri enda käest. Ma arvan, et enne kui peaksime hakakma takka kiitma või hukka mõistma, oleks praktiline küsida, miks just sellised valikud. Igal asjal küllap selgitus olemas."

Selgub, et Rõivas ise pole Oviirilt selgitusi küsinud. "Oviir on mulle teadaolevalt puhkusel. Puhkuse ajal ei ole nõudnud puhkuse katkestamist ja aru andma tulemist," märkis Rõivas. "Ma arvan, et ilmselt keegi ei eelda, et peaminister käib iga ministri järel kontrollimas, mis ta igal tööpäeval teeb. Kust ja kui kallid bussipiletid ostis. Peaministrilt oleks seda palju oodata, mul tööpäevas muudki tegemist."

Eilne Eesti Ekspress kirjutas, et Oviir on mõne kuuga kulutanud välisvisiitideks ette nähtud 25 000 eurot ning sai nüüd teiseks poolaastaks 50 000 eurot lisaks. Aprillis viibis ta näiteks USAs Arizonas ja Californias konverentsil, mis Ekspressi hinnangul tähendas tegelikult kokteiliõhtuid ja meelelahutussõite ühest kohast teise.