"Pilvede all" peategelased, õed Piret, Mari ja Kertu.Foto: Arno Mikkor / Kanal 2
Tele
7. juuni 2016, 19:54

HAPUKURGIHOOAJA TELETOP: Televaatajatele pakkusid taas enim huvi siresäärsete õdede peredraamad (2)

TNS Emori teleauditooriumi mõõdikuuringu andmetel vaatasid Eesti inimesed eelmisel nädalal kõige rohkem Kanal 2 kolme siresäärse õe tegemisi ja suhtumisi kirjeldavat teleseriaali "Pilvede all“. Selle seriaali tegelased kinnitavad piirideta kiindumust ka kõige ilgema käitumisega pereliikme vastu ning on ikka valmis suhteid sellise tegelasega jätkama vaatamata sellele, et enda pereelu vastiku või lausa haige vaimueluga tegelase tõttu kannatab. Seriaali vaatas 179 000 televaatajat.

Seriaali populaarsus on ka mõistetav, sest õeksed on atraktiivsed, nende imago nauditav ning nende kodude interjöörid ahhetamapanevad ka siis, kui perenaistel sissetulekut justnagu polekski.

Teisel kohal on teine teleseriaal „Naabriplika“, mida samuti saab vaadata telekanalist Kanal 2. Seda vaatas eelmisel nädalal 138 000 silmapaari. Huvitav, mida arvavad seriaalis kuvatud olustikust, tegevustikust ja osalistest inimesed, kes ise maal elavadki – nn. maakad? Kas see, mis valmistab linlasele nalja, on naljakas ka väikelinnas, alevikus või külas elava inimese jaoks?

Lotosõbrad vaatasid „Suurt lotokolmapäeva ehk Rooside sõda“ nii palju, et tõstsid selle saate vaadatavuselt kolmandaks (118 000 vaatajat).

Järgnesid televaatajate huvide järgi „Suvereporter“ (Kanal 2, 114 000 vaatajat), „Köök 4.“ (Kanal 2, 113 000 vaatajat), „Aktuaalne kaamera“ (ETV, 110 000 vaatajat) ja „Radar“ (Kanal 2, 109 000 vaatajat).

Huvitaval kombel ei köitnud televaatajaid eriti Kroonika meelelahutushindade ülekanne TV3-s, mida vaadati tuhande võrra vähem kui „Radarit“. Üsna kannule astus neile populaarsuselt ka „Kodutunne“ (Kanal 2, 92 000 televaatajat).

Türgi "seep", Kanal 2s mitu aastat käinud „Sajandi armastus“ on pääsenud veel telepubliku populaarsuse esikümnesse, kogudes 82 000 silmapaari, kuid võrreldes varasemaga on vananeva ja üha mürgisemaks muutuva sultana Hürrämi verised intriigid, põdur sultan ning nende järeltulijate heitlused muutunud üha vähem huvipakkuvaks. Ja eks see olegi rohkem türklase südamevalu.