Video: Marge Sillaots
Üritused
23. mai 2015, 18:17

ÕHTULEHE VIDEO | Fred Krieger Elina plaadist: head asjad võtavadki kaua aega (2)

"See plaat sai mulle väga armsaks. Ma ei tohigi teisi katsuda, muidu tahan kõik omale jätta," muigas täna hommikul Elina Born, kes sai esmakordselt katsuda oma debüütalbumit ja ajakirjanik uuris, kas Elina raatsib selle ehk ära kinkida.

"Stina Kase tegi selle jaoks ilusad pildid, kujundaja on minu sõbranna Elis Svistunova. Plaadil on kümme lugu, on ballaadilikke ja ka suvelaule, mille järgi jalga keerutada," tutvustas Elina. "Sees on ka väike vihik, saab kaasa laulda."

"Ma just hoian seda plaati esimest korda käes. 10 minutit tagasi saime selle tehasest kätte," rääkis Fred Krieger hommikul Õhtulehele. Miks tuleb plaat alles nüüd, kui Elina teeb Fredi ja Stigiga koostööd juba tegelikult ajast, kui ta staarisaates käis? "Ma arvan, et head asja tehakse kaua," ütleb Krieger. "Enne polnud ehk nii palju lugusid, mida plaadile panna. Eurovision on artistile ka väga hea tähelepanu, eks me ajastasime nii." Plaadil on lugusid, juba aasta-kaks-kolm vanad, kuid ka päris värsket materjali.

Et Fredi enda käsi on nii mitmegi loo juures mängus, ei oska ta lemmikut valida. ""Kilimanjaro" on väga lahe lugu. See räägib sõidust, mis ei lõppe kunagi, isegi kui Kilimanjaro tipp on vallutatud," valgustab ta. Plaadile sai laule kümme, kokku oli neid muidugi rohkem. "Plaadi prodtseerimise põhitöö tegi ära Vallo Kikas, kellel on põhimõte iga lugu viimistleda viimse piirini. Teised lood ei jõudnud lihtsalt sellesse küpsusastmesse," ütleb Fred ja lisab, et järgmise plaadi jaoks tuleb ka miskit jätta.

Olgugi, et füülisilisel kujul saadi plaat kätte täna hommikul, on see digikanalites juba mõned päevad müügil olnud. "Paljud, kes on seda kuulanud, on meiega ühte meelt, et sellise tasemega popmuusikaplaate ilmub Eestis kümne aasta jooksul üks-kaks."