KAUA TEHTUD KAUNIKE: Elina Borni debüütplaadi valmimine võttis aega paar aastat, kuid tulemus võttis lauljataril endalgi silma märjaks. Foto: Teet Malsroos
Galeriid
28. mai 2015, 20:58

GALERII | Elina Born esitles debüütplaati: lemmikut valida ei saa, kõik lood on armsad (15)

Kümned nooremad ja vanemad fännid kogunesid Tallinnasse Solarise Apollo raamatupoodi, et küsida näpus olevale Elina Borni debüütplaadile "Elina Born" autogrammi ning teha lauljatariga pilti.

"Mul on väga-väga hea meel, et album on lõpuks valmis ja saan seda füüsilisel kujul oma käes hoida. Päris ausalt − kui esimest korda plaati käes hoidsin, tulid ka õnnepisarad," rääkis Elina.

Elina esimeselt albumilt leiab kümme laulu, millest osa kirjutatud mitu aastat tagasi, osa uuemad, on ballaadilikke ja ka tempokamaid. Lauljatar ise ei soovi avaldada plaadilt oma lemmiklaulu: "Ma ei saa ju välja valida lemmikut, sest kõik on ju minu lood, mina olen need laulnud, kõik on nii armsad ja ma ei tahaks välja jätta mitte ühtegi." Südamelähedasimaks peab ta siiski lugu "Fall With Me".

Kuigi tegu on uhiuue plaadiga, jõudis Elina kõrvu juba ka vastukaja, valdavalt ikka positiivset. "Negatiivset vastukaja, ma loodan, ei saagi. Kui tuleb, siis loodan, et minu kõrvu see ei tule," sõnab ta naerdes.

Eurovisonil Eestit esindatud, debüütplaat avaldatud − mis järgmiseks? "Ei tea, vaatame spontaanselt − elu peidab endas kindlasti midagi," lausub Elina ning noogutab, kui küsida, kas plaanid on vaadata ühtlasi kaugemale kui Eesti. "Album on kirjutatud inglise keeles, ikka ka välismaisele publikule."

Ligi nädal tagasi eurotrallilt kodumaale naasnud Elina on saanud end praeguseks välja puhata, kuigi nendib, et sealsest rutiinist − Viinis veedeti kokku kaks nädalat − väljumine võtab ilmselt pisut rohkem aega.

Puhkamiseks siiski mahti ei ole, sest 1. juunil annavad Elina ja koos temaga Eurovisionil käinud Stig Rästa kontserdi Tallinnas Nordea kontserdimajas. Juba Viinis tehtud videointervjuus kutsusid nii Stig kui Elina kõiki kontserdile, kuna lauluvõistluseks valmistumise tuhinas ei jõutud Eesti publiku ees esineda. Eurolauljaid saadab kontserdil live-bänd. "Näiteks Trafficu solist Silver Laas mängib viiulit. Kindlasti väga vahva asi tuleb sellest kokku," lisab Elina. Lisaks astub üles ka Eesti Laulul teiseks jäänud Daniel Levi. Kes Tallinna kontserdile ei jõua, võib Stigi ja Elinat kuulata 3. juunil Vanemuise kontserdimajas Tartus.