Foto: Aldo Luud
Eesti uudised
4. mai 2015, 14:18

Urbo Vaarmanni kohtuasi laheneb kokkuleppemenetlusega (50)

Riigikogu XII koosseisu kuulunud Urbo Vaarmanni kohtuasi laheneb kokkuleppemenetluse teel. Vaarmann lahkus muuhulgas ka Keskerakonna ridadest.

"Olen pikast kohtuvaidlusest kurnatud ning enda ja eelkõige oma perekonna säästmiseks otsustasin minna kokkuleppemenetluse teele," ütles Vaarmann, "kokkuleppemenetlusega seonduvalt lahkusin ka Eesti Keskerakonnast. Tänan kõiki endiseid erakonnakaaslasi ja soovin neile palju edu."

Kokkuleppemenetluse tulemusel on Urbo Vaarmanni karistuseks 2,5 aastane tingimisi vangistus.

Täiendavaid kommentaare Urbo Vaarmann meediaesindajatele anda ei soovi.
Kriminaalasjas süüdistatakse endist riigikogu liiget Urbo Vaarmanni ja osaühingut Puhkepesa soodustuskelmuses ja pistise andmises, Oleg Kuzmini ja osaühingut Avicia soodustuskelmuses ning PRIA töötajat Ülle Märssi pistise võtmises.

Süüdistuse põhjal taotleti ajavahemikus september 2010 kuni mai 2012 põllumajanduse registrite ja informatsiooni ametist (PRIA) toetust Jõgevamaal asuva hoone rekonstrueerimiseks ja kinnistule välisrajatiste ehitamiseks. Väidetavalt olla seejärel jäetud omafinantseering tasumata ja ehituskulusid näidatud suurematena. Uurimise andmeil nõustas taotlejat Ülle Märss, keda süüdistatakse pistise võtmises, sest vastutasuks info ja väljamakse kiirendamise eest korraldati talle sünnipäevapidu ning pandi meediaväljaandesse reklaam tema sugulase ürituse kohta.

2011. aasta novembris maksti välja toetuse esimene osa, ligi 100 000 eurot. Ülejäänu jäi välja maksmata ja algas kriminaalmenetlus.