Eri ja Diana Klas 2006. aastal.Foto: Arno Saar
Inimesed
18. veebruar 2015, 11:31

Eri Klas: vähe on tütreid, kes on saanud oma isalt neli korterit ja maja (126)

"Võin oma elule rahus tagasi vaadata, sest olen eluaeg aidanud enda ümber olevaid lähedasi, olen aidanud üles kasvatada oma naiste lapsi ja nende lapselapsi. Sest oma loomult üritan ma olla filantroop. Ehk anda ja toetada," rääkis Eri möödunud nädalal.

Pisut muret teeb Erile vaid tütar Diana esimesest abielust ooperilaulja ja näitleja Nieves Lepaga: "Mina teda ei kritiseeri. Iga inimene elab oma elu. Diana ema oli imeilus naisterahvas, kellesse ma kõrvuni armusin, aga ma ju ei teadnud, et sel naisterahval oli piisavalt vähe ambitsiooni enese kallal vaeva näha, õppida, mistõttu ka tema lauljakarjäär jäi lühiajaliseks. Tal polnudki nagu isu õppida. Nagu ka Dianal. Et oled lihtsalt ilus tüdruk. Aga ei käi need asjad niimoodi."

Eri ohkab ja jätkab: "Peab otsima väga kaugelt mõnda tüdrukut, kes on saanud oma isalt neli korterit ja maja. Ja kõik on maha laristatud. Kõigepealt, kui Diana esimest korda abiellus, ostsin ma talle kolmetoalise korteri, siis, kui ta uuesti last ootas, ostsin ma talle neljatoalise korteri, Riia mäele. Varsti ootas ta jälle last ja ma ostsin talle viietoalise korteri Annelinnas. Korraga tahtis ta Tartust ära, et tal pole seal enam tööd ning ma ostsin talle Tallinna turu juurde kuuetoalise korteri. Pärast mida ta ütles, et seal on ümberringi maas vaid süstlad, et ta ei saa seal elada. Ütlesin, et müü see maha ja kinkisin talle Nõmme maja, kus elas omal ajal minu emagi ja kus ma olin elanud Üllega. Üle 20 aasta. Inimesel oli käes Nõmme maja, seitse tuba, aga selle müüs ta samuti maha. Nii et jah, ma olen selline andestaja tüüp ja ega ma seda elu enam muutma ei hakka. Nüüd elab Diana Tartus puuküttega majas."

Eri muigab pisut nukralt: "Ma olen kõigile ähvardavalt öelnud, et teate mis, ma olen nüüd 75aastane. Nüüd hakkan ma enda eest hoolitsema. Siin ongi see minu uus põhimõte, et nüüd hakake iseendale jalgu alla kasvatama. Ma olen kõik teinud, mida veel?"