Õhtuleht, 4. november 2014.Foto: ÕL
Eesti uudised
14. november 2014, 13:00

Säh sulle megaarveid! Argo Aderi poja ravi läks maksma 3400 eurot (276)

Argo Aderi poja Jarmo Aderi avarii Tais polnudki nii tõsine, kui esiti paistis - ta paraneb ning haiglaarve oli 3415 eurot. Mis saab kümnetest tuhandetest eurodest, mis Aderite perele annetati, on hetkel küsimärk. 

"Ta sai nädala algusest välja ja haiglaarve oli 4255 USA dollarit (3415 eurot)," kinnitati Õhtulehele Phuketis asuvast haiglast, kus Jarmo ravil oli. Tema terviseandmeid ei avaldata, selgitatakse, et neid öeldakse vaid perekonnaliikmetele. Argo Ader ise on väitnud, et pojal on raske ajukahjustus ning talle tehti viis operatsiooni.

Eile levis meedias kuuldus, et ehk ei sõitnudki Jarmo 2. novembri ööl vastu elektriposti, vaid sai viga poksiringis, kus konkurent ta haledalt läbi peksis.

Kohaliku lehe Phuket News tegevtoimetaja Alasdair Forbes uuris juhtunut ja kinnitas Õhtulehele, et Jarmo sai siiski viga avariis. "Avarii motikaga, kindlasti! Rääkisime inimesega, kes talle ratta rentis. Sõiduk sai raskelt viga ning Jarmo ning tema sõbrad on praeguseks kulud katnud." Forbes lisas, et praegu taastub Jarmo Phuketis ühe sõbra juures. Sama on kinnitanud ka Argo Ader.

Kummaline on tõik, et varasemalt jagas Argo Ader avalikkusele juhtunu kohta palju infot, kuid viimastel päevadel on vaikus. Viimane postitus tema Facebooki kontol pärineb 10. novembrist: "Tahame väga poja koju tuua. Tõsine mure on, et ajukahjustus on väga suur. Sellest on väga raske kirjutada. Homme on jälle päev, püüan siis millalgi veidi juurde kirjutada." Siiani pole postitusi järgnenud.  

Küsimärk on seegi, kui palju inimesed Jarmo heaks kokku annetasid. Nimelt ilmus Aderi Facebooki seinale vahetult pärast õnnetust abipalve: "Praegu vajab ta parimat ravi ning võimalusel koju toomist. Kellel vähegi võimalust, siis ka kõige väiksem abi on teretulnud." 5. novembril ütles Ader, et annetusi on laekunud 20 000 eurot. Hiljem väitis Ader, et kui raha jääb üle, siis rajab ta fondi nendele abivajajatele, kes lähevad välismaale ilma kindlustuseta ning kellel juhtub seal õnnetus.

3400-eurose raviarve katab tõenäoliselt IF Kindlustus. Kas raviarved on käes ja juhtunu tagamaad kontrollitud, IFist ei öelda, vaid viidatakse sellele, et Aderite perekond pole andnud luba avalikkusele infot jagada.