President Toomas Hendrik Ilves koos abikaasaga 26. juunil Kadriorus.Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES
Inimesed
10. september 2014, 16:28

SUHTE SOOJENEMINE? Evelin Ilves käis abikaasaga vanalinna restoranis (371)

Presidendiprouat Evelin Ilvest, kelle kuumad suudlused noore mehega avalikustati Kroonikas 22. augustil, nähti teisipäeval üle pika aja koos oma abikaasa Toomas Hendrik Ilvesega vanalinna restoranis Manna La Roosa.

Pärast lahvatanud skandaali kirjutas Evelin Ilves Facebookis, et tal „on praegu kanda üks raskemaid aegu. Palun andestage, kellele olen haiget teinud," ja lendas Saksamaa kaudu New Yorki. Seal nähti teda Staten Islandi praamijärjekorras koos meesterahvaga ja kahe neiuga. Juba 1. septembril tabati ta koos sõbrannaga Tallinnas Mahemarketi kohvikus, kus ta tellis kohvi ja kooki. 3. septembril, kui riigipea Toomas Hendrik Ilves võõrustas Tallinnas USA presidenti Barack Obamat, jalutas Evelin Ilves lõhkistes teksades Narva maanteel koos tütre ja nõustaja Maimu Sibritsiga.

Pärast 22. augustit, kui Kroonika avaldas video ja pildid Evelini kuumadest suudlustest Komeedi terrassil, pole abikaasasid koos nähtud. Samal ajal, kui Evelin käis reisil, kohvitamas ja R-Kioskis poodlemas, täitis riigipea oma töökohustusi ega andnud juhtunu kohta ühtegi kommentaari.

Teisipäeval nähti abikaasasid aga moodsas restoranis Manna La Roosa, kus Evelin ka varem söömas käinud. Kusjuures restorani kunagist kokka, kreeklast Nikolaos Stavrakakist, peeti ka selleks noormeheks, kelle embuses esileedi end saatuslikul ööl unustas. Mees ise rääkis Õhtulehele, et oli kurikuulsal ööl ehk 6. augustil oma kodus ning tema põgus suhtlus Eveliniga piirdub sellega, et ta on talle mitu rooga restoranis valmistanud. Väidetavalt oli presidendiprouaga suudelnud hoopis prantslane Vincent Aranega, kes töötab IT-ettevõttes Adcash ja on suur pidutseja.

Presidendipaar on hoidnud pärast juhtunu avalikustamist madalat profiili ja kommentaaridest hoidunud. Alles läinud teisipäeval nähti neid esimest korda koos. Restorani juhataja Teele Raam ütles Õhtulehele, et nemad ei kinnita ega lükka ümber väidet, kas riigi esipaar käis nende juures einestamas, kuna nemad ei väljasta infot oma klientide kohta. Presidendi kantselei avalike suhete osakonna juhataja Piret Pert kinnitas, et riigipea käis koos oma abikaasaga teisipäeval tuntud restoranis.

Küsimusele, kas Ilvesed kavatsevad lähiajal teha augustis juhtunu kohta ka mingi avalduse, teatas Pert, et temani ei ole sellist informatsiooni jõudnud, kuid Evelin Ilves on endiselt presidendi abikaasa ja kasutab ka oma ametipositsioonile vastavaid hüvesid nagu ametiauto, turvateenistust ja esinduskulusid. „Midagi ei ole muutunud, ta on endiselt presidendi abikaasa," tõmbas presidendi esindaja teemale joone alla.