JUTTU JÄTKUB KAUEMAKS: Ilvesed neljapäeval Kahes Kokas õhtustamas. Vestlus oli elav, aga jahe, väidab pealtnägija. Foto: Lugeja foto
Eesti uudised
4. oktoober 2014, 08:00

Klaarivad suhteid? Presidendipaar käis vanalinna nooblis restoranis õhtustamas (124)

Toomas Hendrik Ilves ja Evelin Ilves käisid neljapäeval koos restoranis söömas. Pealtnägija sõnul oldi teineteise vastu siiski pigem külmad. Järgmisel hommikul sõitis president üksi Rootsi.

Kallimad praed maksavad 16 eurot ning laud on targem reserveerida, muidu lihtsalt sisse ei mahu – nii võib iseloomustada Tallinnas Mere puiestee nooblit restorani Kaks Kokka, kus neljapäeval õhtustas presidendipaar. Ennatlik oleks öelda, et suudlusskandaali järel jahtunud suhe on taas tuline. Ilveseid restoranis näinud inimese sõnul istuti vastakuti ja teineteist vaadati tõsisel pilgul. Aeg-ajalt käisid mõlema käed üles-alla: ilmselgelt üritati ka žestidega oma seisukoha maksma panna.

Morn oli Evelin juba päeval, kui käis Tallinnas Solarise Apollo raamatupoes arst Adik Levini raamatu "Dr. Levini tervisenõuanded. Tervisest ja toitumisest kogu perele" esitlusel. Delfi kirjutas, et Evelin saabus esitlusele tükk aega pärast ürituse algust ja jäi tuttavate ringis targu suuremast rahvamassist kõrvale.

Eile hommikul lendas president Ilves töövisiidile Rootsi, kus ta on ametist lahkuva välisministri Carl Bildti kutsel üks peakõnelejaid Visby rahvusvahelisel välis- ja julgeolekupoliitika konverentsil. Eestisse naaseb ta pühapäeval. Evelin jäi koju. Presidendi nõunik Toomas Sildam toonitab, et riigipea on Visby konverentsil varemgi osalenud ning ka siis Evelinita.

Esileedi kojujäämine on siiski saamas traditsiooniks pärast seda, kui 22. augustil ilmus Kroonikas piltide ja videolõiguga artikkel, kus Evelin Solarise katusekohvikus Komeet ennastunustavalt suudleb. Evelin on toimunu pärast oma Facebooki lehel avalikult vabandust palunud, presidendi suu on lukus. Evelini ei võetud kaasa visiitidele Norrasse ega USAsse ja ta jäi kõrvale ka Ameerika Ühendriikide presidendi Barack Obama võõrustamisest.

Eilse õhtusöögi valguses uuris Õhtuleht presidendi kantseleist, kas abielus on kõik korras, kas probleemidega tegeldakse. Neile küsimustele jättis presidendi nõunik Toomas Sildam vastamata.