Reimo Mets tütrega.Foto: Erakogu
Eesti uudised
3. september 2014, 21:45

Eesti geipaaride seas on alanud beebibuum (77)

Kuigi Eestis kütab juba pool aastat kirgi kooseluseadus, mida vastased tembeldavad ka homoseaduseks, on see juba ajale jalgu jäänud, sest Eestis kasvab sadu lapsi peredes, kus on korraga kaks isa või kaks ema.

"Meie oleme leidnud selle vahendi ja võimaluse, kuidas järeltulijad siis saada. /---/ Laste saamine tavapärase heteroseksuaalse mõistuse jaoks on ikka läbi seksuaalakti, aga geid ja lesbid seda akti ei tee, vaid leiavad teistsugused lahendused," selgitas geiaktivist ja jurist Reimo Mets saates "Pealtnägija".

ERRi uudisteportaal kirjutab, et ka seksuaalvähemuse esindajad ise tunnistavad, et nende seas toimub omamoodi beebibuum – nii paljud Eesti samasoolised paarid on viimastel aastatel muretsenud pisipere.

Kui bioloogiline pool on moodsa meditsiini puhul suhteliselt ennustatav, siis juriidika on surrogaatema sünnitatud lapse maaletoomisel Eestis just geipaari puhul keeruline, niisamuti pole praegu võimalik last näiteks vastastikku lapsendada või perekonnaseaduse alusel ankeedis ema lahtrisse kirja panna meest.