Foto: Mati Hiis
Eesti uudised
26. juuni 2014, 15:06

Loomaaia direktor Mati Kaal üritab vähemalt aasta veel ametis olla (7)

Aasta eest ametist lahkumisest rääkinud Tallinna Loomaaia kauaaegne direktor Mati Kaal katsub vähemalt ühe aasta veel ametis olla, sest loomaaia töötajad kardavad linna poolt uue direktori määramist nende arvamusega arvestamata.

"Uue direktori valik sõltub linnavalitsusest, kes tõenäoliselt mingi konkursi korraldab," ütles Kaal neljapäeval BNS-ile. "Elu on näidanud, et väga imelikke asju võib juhtuda ja siin ongi meie inimeste palve, et ma lahkumisega ei kiirustaks."

68-aastane Kaal teatas aasta eest, et katsub veel aasta direktorina vastu pidada ja siis erialasele tööle keskenduda. "Nüüd ma päevapealt ust kinni ei löö, aga eks tasapisi tuleb hakata otsi kokku võtma. Ma väga ei kiirusta, asjad venivad nagu ikka ja kui tervis vastu peab, võib-olla veab aastakese veel välja või vähemasti järgmise suveni," ütles Kaal neljapäeval.

Kaalu sõnul on direktori amet väga tüütu administratiivne tegevus ja loomaaia praeguste töötajate hulgast järeltulija tekkimise osas ta väga positiivselt meelestatud pole. "Palju huvitavam on sisuga tegeleda. Ma oleksin omal ajal ju ka väga hea meelega sisuga tegelenud," sõnas ta.

"Ei tea. Mõnda võidakse ka natuke vanaks pidada, et varsti peab jälle uut juhti otsima hakkama. Abidirektor Vladimir Fainštein on minust vaid seitse aastat noorem, Aleksei Turovskiga oleme ühevanused. Teadussekretär Tiit Maran on küll noorem mees, aga kes siis hakkaks naaritsate ja teadusega tegelema. Katsun nii kaua vastu pidada kui jaksan ja siis näeb," arutles Kaal võimalike mantlipärijate teemal.

Kaal töötab Tallinna Loomaaias 1968. aastast, 1975. aastast on ta loomaaia direktor.