LAHUS: Euroopa Parlamendi värske liige Kaja Kallas ja Eleringi juhatuse esimees Taavi Veskimägi elasid küll koos, kuid on raske leida fotot, kus nad oleksid üheskoos õnnelikult poseerinud või lihtsalt paarina fotograafidele silma jäänud.Foto: TEET MALSROOS
Inimesed
26. juuni 2014, 07:00

Kaja Kallas Veskimäest lahkuminekust: see ei ole seotud minu Brüsselisse kolimisega (86)

"Otsustasime teatada Twitteris oma lahkuminekust, et võtta maha spekulatsioonid, niikuinii oleks see teema inimesi huvitanud," selgitas poliitik Kaja Kallas (37), miks ta teatas avalikult, et tema ja Eleringi juhatuse esimehe Taavi Veskimäe (39) teed on lahku läinud.

"Pressikonverentsi ei olnud meil kavas teha," viskab Kaja Kallas Õhtulehega telefonitsi rääkides nalja.

"Arvasime, et inimesed hakkavad niikuinii küsima, sellepärast otsustasime oma lahkuminekust ise teatada. Valisime kanaliks Twitteri, kuna see suhtlusvõrgustik tundub kõige soliidsem."

2011. aastast koos olnud ja sama aasta sügisel poja vanemateks saanud paar avaldas 20. juunil kolmeminutilise vahega kumbki oma Twitteris postituse, et nende ühine tee on otsa saanud.

"Otsustasime Taaviga lahku minna. Sõbralikult, hoolides ja head soovides. Tahtsime, et otse meilt kuuleksite," säutsus Kaja.

Kas suhtele võis mõjuda hukutavalt värskelt Euroopa Parlamenti valitud Kaja peatne kolimine Brüsselisse? Sellele küsimusele vastas daam kindlalt ja kiiresti: "Ei!" Ning teatab, et ei taha avalikult oma kooselu purunemisest rohkem juttu teha.

"Kas te Taaviga olete juba rääkinud? Küsige tema käest," andis Kaja nõu.

"Ei soovi eraelu teemasid kommenteerida. See ongi minu vastus," võttis endine rahandusminister ja Res Publica esimees ning praegune elektrivõrguettevõtte Elering juhatuse esimees Taavi Veskimägi eraeluteema kahe lausega kokku.

Ühine kodu Nõmmel

Esimesed märgid Kaja Kallase ja Taavi Veskimäe lähematest suhetest jõudsid avalikkuse ette 2011. aasta jaanuaris, kui nad veetsid üheskoos aega vanalinna džässbaaris Clazz.

Paari suhe arenes kiiresti: samal aastal osteti maja Nõmmele ning novembris sündis perre poisslaps, kellele pandi nimeks Sten.

Pärast seda, kui Kaja väisas 2013. aastal presidendi vabariigi aastapäeva vastuvõttu üksinda, kirjutati seltskonnameedias, et Kaja ja Taavi suhe on kriisis ning meest nähakse lõbustusasutustes teiste naistega flirtimas.

"Ei, ei, see küll ei vasta tõele," lausus Kaja lahkumineku jutu peale Kroonikale ning lisas kommentaariks napisõnaliselt: "Vaba maa." Küsimusele, miks Kaja käis vastuvõtul elukaaslaseta, vastas naine, et mees hoidis kodus last.

Märtsi lõpus meenutas ajakiri Kroonika, et Postimehe arvamusliidrite lõunal olevat Kaja Kallas ja Taavi Veskimägi käitunud kummaliselt.

Spekuleeriti, et paari suhet võis mõjutada ka poliitik Kaja Kallase esitatud arupärimine Eleringi kohta.

Vaatamata sahinatele peatsest lahkuminemisest väisas paar mullu juunis koos USA iseseisvuspäeva auks korraldatud vastuvõttu.

Endised suhted

Enne suhet Kaja Kallasega oli Taavi Veskimägi paar Anne-Ly Normakiga, kellega nad olid Taavi rahandusministriks oleku ajal kolleegid: Normak töötas rahandusministeeriumi juriidilise osakonna juhataja asetäitja. Nende kooselust sündis 2005. aasta alguses tütar.

Kaja Kallasel on seljataga abielu tüürimees Roomet Leigeriga, kes on praegu Eesti Mereakadeemia arendusprorektor rektori ülesannetes. Kaja ja Roomet pidasid romantilise pulmatseremoonia 2002. aasta augustis Kadrioru Luigetiigi saarel.

Paraku ei jäänud abielu kauaks kestma ning Kroonika kirjutas 2006. aasta alguses, et Kajal on uus suhe Meie Mehe muusiku Emil Ojaga.

Proua Karin Oja pajatas siis ajakirjale, et elab abikaasast üle aasta lahus: "Ma ei tea, kas nad ikka suhtlevad," rääkis naine ja ohkas, "aga tean, et ta (Kaja — toim) kolis minu abikaasa juurde järgmisel päeval pärast seda, kui mina olin sealt lastega lahkunud," rääkis Karin Oja, kellel on Emiliga kolm ühist last.

Savisaared teatasid oma abielu lõpust pressiteates

Keskerakonna esimees ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar ja endine europarlamendi saadik Vilja Savisaar teatasid avalikkusele oma lahutusest meedia vahendusel.

"Meie 1996. aastal sõlmitud abielu on lõppenud. See on meie ühine otsus. Meil puuduvad erimeelsused kooselu lõppemise põhjuste osas ja meie vahel pole muid vaidlusi," teatasid Savisaared 2009. aasta detsembris enne jõule välja saadetud pressiteates.

Abielu lõppemise põhjuseks tõi paar välja avaliku ja poliitilise elu ühildamatuse perekondliku argieluga.

"Ühel hetkel meie teed lahknesid ja seda vaatamata mõlemapoolsele üritamisele perekonda säilitada," selgitasid Savisaared.