Ootamatu areng: «Varjatud elu» tasulisel esitlusel 13. mail Mustpeade majas ei osanud vähesedki huvilised ette näha, mida sensatsiooni tõotav elulooraamat sisaldada võiks. Stanislav Moškov Foto: Stanislav Moškov
Eesti uudised
20. juuni 2014, 07:00

Kõmulise elulooga hakkama saanud Raivo Kaer ähvardab Mart Sanderit Pariisist internetiga (18)

Algaja kirjamehe ja menuka meelelahutaja Mart Sanderi vahel puhkenud kohtuvaidlus on viinud mai keskel müüki jõudnud autobiograafia "Varjatud elu" lugejate käeulatusest välja. Autor on nüüd lubanud oma arestitud eluloo käsikirja internetti riputada.

30. mail kirjutas Õhtuleht hiljuti poelettidele jõudnud endise üritustekorraldaja Raivo Kaera elulooraamatust "Varjatud elu", mis kõrvaldati pärast tuntud meelelahutaja Mart Sanderi protesti ja tema advokaadi pöördumist Harju maakohtusse kiiresti müügilt.

Raamat, mis räägib suures osas elupõletamisest, korjati ära mitte üksi kauplustest. Iga viimane kui eksemplar viidi minema ka kirjastusest Hea Tegu.

Esmaspäeval, 16. juunil ilmus Kaera Facebooki-seinale postitus, milles Pariisis redutav mees annab Mart Sanderile ja tema advokaadile Helen Häälele viimase võimaluse "Varjatud elu" autoriga kokkuleppele jõuda.

Vastasel juhul lubab ta avaldada oma eluloo käsikirja internetis.

"Loetud tunnid... Sander ega tema advokaat ei vasta isegi!" kurdab murtud tervisega kirjamees oma läkituses. "Avaldan käsikirja oma kodulehel ning pärast seda tegelevad selle juhtumiga Amnesty International, LGBT Paris ja Canal + teeb spetsiaalse loo! Kas aususe hind on valu ja surm? Valus on, kuid ma ei sure, vaid hakkasin hoopis uuesti kirjutama!"

Lisaks kurdab Kaer, et keegi viis 14. juunil kirjastusest Hea Tegu kaasa viimased "Varjatud elu"

eksemplarid, mis veel Eestis arestimata olid jäänud. Ta kinnitab, et see on ilmne ülekohus, sest temani pole jõudnud ühtegi kohtudokumenti, mis kinnitaks tema vara arestimise seaduslikkust.

Kirjastus ei kavatse Kaera ja Sanderi vaidluses ühtegi kommentaari anda.