Rebecca KontusFoto: Arno Saar
Inimesed
10. detsember 2013, 18:00

Kellele annaksid sina raha? Jõulukontserdile? Plaadile? Muusikavideole? (32)

Eestlastele on kombeks kaasmaalasi jõulude ajal aidata. Alles täna lõppes edukalt projekt, mida isegi president Toomas Hendrik Ilves oma Facebookis jagas – eestlanna saabki Huskydega polaarmatkale. Nüüd on võimalus anda oma panus Taavi Petersoni muusikavideole, Rebecca Kontuse jõulukontserdile või Triinu Tauli sooloalbumile.

1320 euro suurust panust oma jõulukontserdile ootab alati naerusuine lauljatar ja Eestit Eurovisionil koos Suntribe'iga esindanud Rebecca Kontus.

Selle aastasel Rebecca jõulukontserdil kõlavad erinevate eesti autorite ja Rebecca uued jõululaulud, sekka ka mõned tuntud jõululood, mis on Rebeccale iseloomulikult natuke värskemas kuues. „Tänapäeva kiires elutempos kulub meile kõigile ära korraks aeg maha võtta ning lasta endast läbi voolata killuke lapsepõlve, kus sai võibolla vanaemaga kirikus käidud. Advendiaeg pakub selleks suurepärase võimaluse," usub ta ise. Kusjuures Rebecca annetab ühe protsendi kogutud tulust ka Juuru lasteküla lastele jõulukinkide soetamiseks. „Teeme koos head! Anname hoogu, et laste unistused jõuludel täituksid," kirjutab lauljatar hooandja lehel.

Hetkel on Rebeccal koos 12 eurot.

Superstaarisaate esimesest hooajast tuntust kogunud Taavi Peterson küsib hooandja lehel endale 2000 eurot, et valmis treida muusikavideo.

„Uus lugu kannab nime „Heart of Pacific", see valmis selle aasta aprillis, kui juhtusin vaatama dokumentaalfilmi „The Midway" treilerit. Tundsin kohustust see valus teema lauluks treida, et anda suures võitluses ka oma panus. Loole teeb video Itaalia režissöör Nicola Piovesan, kes hetkel Balti Filmi-ja Meediakoolis õppejõuna töötab ja aasta Eestis resideerub," kirjeldab Taavi ise projekti, mille tarvis raha korjab.

Hetkel on Taavil koos 190 eurot.

Kolmas tuntud nägu, kes hooandja lehel heade inimeste abile loodab on muusik Triinu Taul, kes Eestit koos Neiokõsõ'ga Eurovisionilgi esindanud. Tema loodab uue plaadi tarbeks kokku koguda 3500 eurot.

„Laulnud, pilli mänginud ja lugusid kirjutanud olen juba ammu, aga siiani ei ole mul veel päris oma plaati. Et mu laulud ja lood saaksid salvestatud ning ühtekokku helikandjale pandud, selleks vajangi Sinu tuge," kirjutab Triinu. „Olen laulnud ja laulan erinevates ansamblites nagu näiteks Virre, Vinland, Pantokraator , Mahavok. Aga kõige südamelähedasem on siiski juurtemuusika ja omalooming, mida esitan tihti ka koos oma õega."

Hetkel on Triinul koos juba 2592 eurot.

Varasemalt on tänu hooandjale endale hoo sisse saanud:

Lauljatar Nele-Liis Vaiksoo kogus sooloalbumi tarvis 4295 eurot
Näitlev-lauljatar Marilyn Jurman, kogus debüütplaadi tarvis 2577 eurot
Laulja Jaan Tätte Juunior kogus debüütalbumi tarvis 1604 eurot
Projekt „Marie Underi eluloo ja luule inglise keelde tõlkimine" kogus 5429 eurot
Kaamose raamatu väljaandmiseks koguti 3535 eurot
Eesti Jooksu Kullafond kogus raamatu välja andmiseks 9668 eurot
Laulja Marten Kuningas kogus oma albumi „Janu" vinüülplaadile panemiseks 2259 eurot