PANEVAD ISTUMA: Sõnajalgade autot varitsenud politseinikud peavad kinni äsja keelumärgi alt läbi sõitnud Viivi Sõnajala. Kuna ta ei soostunud selgetele joobetunnustele vaatamata alkomeetrisse puhuma, viidi ta politseiauto tagaistmel haiglasse vereanalüüsi tegema ja tema auto pargiti. Siiri jäi õdede autosse ootama ning sõitis hiljem minema, kuid ka tema saadi kätte.Foto: Erakogu
Inimesed
25. september 2013, 19:23

Õed Sõnajalad jäid üksteise järel joobes juhtimisega vahele (199)

Politsei pidas eile autoroolis kinni joobetunnustega Viivi Sõnajala, kes keeldus alkomeetrisse puhumast, mistõttu ta viidi haiglasse kontrolli. Paar tundi hiljem võttis politsei tee peal kinni sama autot juhtinud joobetunnustega Siiri Sõnajala, kes oli tulnud õde koju viima. «Mul ei olnud muud võimalust, kuna mu õde oli ära viidud ja ma pidin talle appi minema,» tunnistab Siiri.

Eile kella 14 ajal sai politsei vihje, et Kuressaares juhib autot joobetunnustega naine. Politsei leidis tühja auto Selveri eest ja jäi varitsema. «Üks mees ütles õdedele, et politsei tiirutab ümber nende auto. Õekesed istusid tükk aega veel Saare Selveris pinkidel ja kuna politsei parklast lahkus, siis otsustasid liikuma hakata. Aga politsei passis eemal,» rääkis Õhtulehele üks pealtnägija. «Kui õekesed politseid nägid, muutsid nad sõidusuunda ja põrutasid keelumärgi alt sisse, kus nad siis rajalt maha võeti.»

«Sõitsime peaaegu koju välja.»

«Meil oli väga kiire ja ta sõitis keelumärgi alt läbi,» tunnistab Siiri Sõnajalg hiljem Õhtulehele.  

Kuna Viivi keeldus alkomeetrisse puhumast, viis politsei ta haiglasse kontrolli. «Politsei parkis nende auto ilusasti ära ja [Siiri] jäi kundeistmele istuma,» räägib pealtnägija.

«Veidi aega hiljem otsustas ta ise rooli istuda ja minema sõita, tagurdades üle kõnnitee.»

«Ta helistas mulle ja ma võtsin ta peale ja me sõitsime koos edasi. Aga kui ma hästi aus olen, siis käisin ma vahepeal lõunasalatit söömas ja võtsin ühe pokaali punast veini,» räägib Siiri Sõnajalg.

Politsei märkas Viivi kadumist või seda, miks ta kadus, ja kihutas neile järele. «Me sõitsime peaaegu koju välja. Siis nad viisid meid tagasi Kuressaarde ja piinasid meid tundide viisi. Nii palju dokumente, nii palju küsimusi, nii palju allkirju,» kurdab Siiri.

«Me ei istu iialgi alkoholijoobes autorooli!» ütleb Siiri, kelle sõnul mõõdeti tal joobeks 0,5 promilli.

«Aga mul ei olnud muud võimalust, kuna mu õde oli ära viidud ja ma pidin talle appi minema.»

«Praegu istun kurvana oma Saaremaa kodus, sest mul on oma abikaasa ees nii kohutavalt piinlik,» tunnistab Siiri pisarais. 

Õed on varem lubanud alkoholiga lõpparve teha 

«Ei ole pahasti mitte midagi. Ei, ei, ei, kindlasti mitte,» kinnitas Siiri Sõnajalg augustis Õhtulehele küsimuse peale, kas õdesid kimbutab endiselt viinakurat.

Kaksikõdede alkoholiprobleemist on kirjutatud korduvalt. Augustis nad seda ka tunnistasid, kuid lubasid, et see on möödanik. «Meil oli tõesti selline probleem. Paar korda juhtus sedagi, et astusime üle piiri,» ütles Siiri ja lubas, et alkoholiga on lõpparve tehtud.

«Ma tõesti luban, et seda, mis oli, enam mitte kunagi ei juhtu,» kinnitas Siiri siis.

«Me saime oma veast aru ja kahetseme seda siiralt. Teame, et selline käitumine ei sobi kristliku eluviisiga mitte kuidagi kokku. Ja ma loodan, et inimesed andestavad meile.»

Õdede abikaasad Andres ja Oleg Sõnajalg olid proovinud probleemidele lahendust leida, keelates kuuldavasti lähiümbruse poodidel naistele alkoholi müüa. «Ma arvan, et naistele on karm viinakeeld peale pandud. Ostsid ikka liitrite kaupa alkoholi kokku. Ja mehed tulid siis seda kraami järgmisel hommikul poodi tagasi tooma,» rääkis üks Saaremaa külaelanik Õhtulehele maikuus.